otkrio boris džonson

Zbog čega posetioci ne vode pse u zamak Balmoral? Iza svega stoje incidenti vezani za princezu Anu, ali i slomljena srca

0

Boris Džonson je u svojim memoarima otkrio zbog čega je posavetovan da nikako ne vodi svog psa u Balmoral u posetu.

Princeza Ana imala je pse koji su umešani u velike incidente
Princeza Ana imala je pse koji su umešani u velike incidentefoto: Shutterstock / Art Babych

Boris Džonson otkrio je da je bio savetovan da ne povede svog psa u Balmoral zbog incidenta u koji je bila umešana princeza Ana!

 

Naime, u svojim memoarima je bivši premijer otkrio da se njegova prva poseta privatnom imanju kraljice Elizabete u Škotskoj odigrala u septembru 2019. 

 

Iako se nagađalo da li će njemu i njegovog tadašnjoj verenici Keri, današnjoj supruzi, biti dopušteno da spavaju u istoj spavaćoj sobi, Džonson tvrdi da "to kraljicu nije zanimalo". Ipak, rečeno mu je da psa ne vode. Razlog je prilično tužan.

 

On nije pisao o dodatnim detaljima u vezi sa tim, ali razni natpisi i članci tokom godina sugerisali su da su bul-terijeri princeze Ane bili umešani u nekoliko incidenata.

 

Tužan događaj vezuje se za 2003. godinu, kada je Anin pas Doti napala psa nazvanog Faro, koji je pripadao Elizabeti, tokom proslave Božića u Sandringemu. Pas je imao ozbiljne povrede, što je dovelo do srceparajuće odluke veterinara o eutanaziji.

 

Princeza Ana je imala pravne posledice i 2002. godine, kada je isti pas ujeo dvoje dece u parku Vindzor, a reč je bila o dečacima od 7 i 12 godina. Ana je platila kaznu od 500 dolara, kao i odštetu, pisao je škotski medij Dejli Ekspres.

 

Borisu Džonsoni i Keri nije bilo dozvoljeno da povedu psa u Balmoral
Borisu Džonsoni i Keri nije bilo dozvoljeno da povedu psa u Balmoralfoto: Uwe Deffner / Alamy / Alamy / Profimedia

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

ELIZABETA II SPASILA RUSE OD PROPASTI! Stručnjak otkrio kako je pokojna kraljica PROMENILA TOK ISTORIJE I ZAUSTAVILA HITLERA

 

makonda-tracker