društvene mreže bruje

"Sad znamo koga je interesovala boja Arčijeve kože!" NESMOTRENA rečenica princa Vilijama stavila ga je na STUB SRAMA

1

Princ Vilijam zahvalio se svima koji brinu o njegovom ocu i supruzi, ali jedan detalj je mnogima zaparao uši.

Princ Vilijam tokom jednog od svojih poslednjih pojavljivanja
Princ Vilijam tokom jednog od svojih poslednjih pojavljivanjafoto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Nakon vesti o tome da njegov otac, kralj Čarls III, ima karcinom, te da je iz Londona helikopterom prevezen u Norfolk, gde će boraviti, princ Vilijam je preuzeo deo njegovih dužnosti, a u javnosti se pojavio nekoliko puta poslednjih dana.

 

Kako je naglasio na gala večeri u Londonu, zahvalan je na svoj podršci koju porodica dobija nakon Čarlsove dijagnoze, kao i nakon abdominalne operacije njegove supruge Ketrin Midlton.

 

To nam mnogo znači — ispričao je on. — Moram da kažem da su poslednje sedmice imale prilično medicinski fokus za nas, pa sam došao ovde da pobegnem od toga! — rekao je on.

 

Vilijam je, između ostalog, dospeo i na stub srama zbog rečenica koje je izgovorio povodom Kejtine bolesti, a korisnicima društvenih mreža se jedan detalj posebno nije dopao.

 

To je uradio pre nekoliko dana na dodeli ordenja britanskog kraljevstva, a navodi se da je rekao da "Ketrin ima dve filipinske medicinske sestre koje brinu o njoj", kao i da su "divne i ljubazne".

 

Princu Viijamu zameraju što je naglasio da su Kejtine bolničarke s Filipina
Princu Viijamu zameraju što je naglasio da su Kejtine bolničarke s Filipinafoto: EPA/ADAM VAUGHAN

Zapravo, mnogima se nije dopao etnički momenat, odnosno to što je Vilijam naglasio njihovo poreklo.

 

Kakve veze ima odakle su?, — Baš je važno da znamo da su njene bolničarke s Filipina. Zašto?, — U sobi punoj belaca je njihovu rasu doveo u prvi plan — Ovo nam govori ko je bio uključen u debatu o boji Arčijeve kože — samo su neki od komentara korisnika društvene mreže Iks (bivši Tviter).

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

makonda-tracker