malo poznati detalji

"U slepoj panici", bez daha i zbunjen: Brat Kejt Midlton se prisetio kako se osramotio pred kraljicom Elizabetom

0

Poznato je da je porodica Kejt Midlton često provodila vreme s pokojnom Elizabetom II, a u jednoj od tih prilika došlo je do situacije koju će mlađi brat princeze od Velsa pamtiti zauvek.

Brat Kejt Midlton Džejms Midlton
Brat Kejt Midlton Džejms Midltonfoto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Džejms Midlton, brat Kejt Midlton, princeze od Velsa i supruge princa Vilijama, dobro je poznat britanskoj i svetskoj javnosti zbog porodičnih veza sa ženom koja će jednog dana biti kraljica Velike Britanije.


Otkako se njegova sestra udala za princa Vilijama 2012, Džejms je u više navrata skretao na sebe pažnju javnosti jer je reč o atraktivnom i obrazovanom muškarcu koji je, za razliku od ostatka porodice, aktivan na Instagramu.


Sada će se ponovo bez sumnje pričati o njemu jer je Midlton napisao knjigu koja obiluje epizodama iz njegovog života, a mediji s posebnim simpatijama prenose njegovo sećanje na to kako se obrukao pred kraljicom Elizabetom.

Neprijatan susret brata Kejt Midlton s kraljicom


U svojoj knjizi "Upoznajte Elu: Pas koji mi je spasao život", mlađi brat Kejt Midlton opisuje svoj susret s kraljicom u Sandringemu, gde britanska kraljevska porodica tradicionalno zajedno slavi Božić, ali je često birao o vo mesto i za druge porodične proslave.

 

Pipa i Džejms Midlton, sestra i brat Kejt Midlton, princeze od Velsa
Pipa i Džejms Midlton, sestra i brat Kejt Midlton, princeze od Velsafoto: Neil Warner/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Tako je jedne godine tamo slavljen rođendan njegove najstarije sestre, a on je došao sa starijom sestrom Pipom.


Pipa i ja smo kasnili na Ketrininu rođendansku zabavu, što u normalnim okolnostima ne bi bilo previše važno, ali je tada kraljica ljubazno ponudila da bude domaćica čajanke u Sandringemu – objasnio je Džejms.


Ne samo što je brinuo šta će Elizabeta II pomisliti o njihovom kašnjenju, već je Džejms stigao u neispeglanoj košulji, a otpalo mu je usput i jedno dugme, pa su Pipa i on na slavlje stigli "bez daha i zbunjeni". Brat Kejt Midlton je prethodno uvežbao šta će reći kraljici kada konačno kroči u jednu od njenih rezidencija, ali nije sve proteklo po planu...

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by James Middleton (@jmidy)


Strčao sam niz stepenište preskačući po dve stepenice i uleteo u prostoriju u kojoj su se svi okupili na čaj i gotovo sam se sudario s Njenim Visočanstvom. Kad sam ušao, kraljica i princ Filip su se spremali da odu. Pipa je bila odmah iza mene i uleteli smo na kraljevsko okupljanje na prilično neceremonijalan način – zaključio je i dodao da je zaboravio šta je planirao da kaže.

– U svojoj slepoj panici sam rekao: "Žao mi je što kasnimo, Vaše Kraljevsko Veličanstvo", a onda sam čuo frktaje smeha i pogledao oko sebe. Video sam da svi u prostoriji pokušavaju da sakriju kikot. Kraljica je odgovorila: "O, kako je lepo videti te, Džejmse. Mora da si gladan. Potrudite se da pojedete nešto" – napisao je on.


Brat Kejt Midlton je u svojoj knjizi više puta pomenuo kraljicu Elizabetu, a otkrio je da i je jednom za Božić slagao slagalice s njom, što je nešto što je u detinjstvu često radio sa svojom bakom i dekom.

 

Džejms Midlton, mlađi brat Kejt Midlton
Džejms Midlton, mlađi brat Kejt Midltonfoto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Činjenica da sam bio tamo s kraljicom... To mi je još uvek zapanjujuće – priznao je on.

 

*  Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.


BONUS VIDEO

Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata vladavinu

 

makonda-tracker