ljubav je bila jača i od raskida

Kad ga je upoznala, pocrvenela je i POBEGLA: Jedan trenutak je bio KLJUČAN za početak neobične kraljevske bajke

0

Kejt Midlton i princ Vilijam su se upoznali davne 2001. godine.

Kejt Midlton i princ VIlijam su nakratko raskinuli 2007. godine.
Kejt Midlton i princ VIlijam su nakratko raskinuli 2007. godine.foto: JUSTIN TALLIS / AFP / Profimedia

Danas važe za jedan od najvoljenijih parova u britanskoj kraljevskoj porodici i svi smatraju da će jednog dana biti dostojni titule kralja i kraljice.

 

Kraljevska bajka Kejt Mildton i princa Vilijama traje već skoro 20 godina.

 

Princ Vilijam i Kejt su upoznali 2001. godine, dok je par studirao na Univerzitetu Sent Endruz.

 

Kako je pisao Insider, Kejt se poklonila svom budućem mužu kada su se prvi put sreli, a Vilijam je odgovorio tako što je prolio piće po sebi.

Govoreći o njihovoj prvoj interakciji, budući kralj je izjavio:

 

- Kada sam prvi put sreo Kejt, znao sam da postoji nešto veoma posebno u vezi sa njom, i znao sam da postoji nešto što želim da istražim tamo.-

 

Kako je Kejt godinama kasnije govorila u zajedničkom intervjuu nakon njihove veridbe 2010. godine, bila je stidljiva i pocrvenela je te je pobegla kad je prvi put srela mladog princa. 

- Mislim da je rekao (Vilijam) da sam bila jarkocrvena u licu kada sam ga prvi put srela i da sam pobegla - ispričala je vojvotkinja u jednom intervjuu.

 

Iako se Vilijam nije pridružio mnogim svečanostima prve nedelje na univerzitetu, poznatim kao Nedelja osveženja, njih dvoje su na kraju postali dobri prijatelji.

 

- Vilijam u početku nije bio tamo dosta vremena, nije bio tamo od Nedelje brucoša, tako da je trebalo malo vremena da se upoznamo, ali smo postali veoma bliski prijatelji prilično rano- rekla je ona.

 

Kako su preneli strani mediji, nešto više od prijatelja su postali 2002. godine kada je Vilijamu Kejt zapala za oko nakon studentske modne revije. 

Tada je nosila providnu suknju od 40 dolara kao haljinu, a prema dokumentarcu The day Will and Kate got married, upravo je ovaj trenutak promenio njihov odnos. 

 

- On ju je odjednom video u drugačijem svetlu i zaista verujem da je to bila prekretnica u njihovoj vezi - rekla je Kejti Nikol, kraljevska dopisnica Vanity Faira u dokumentarcu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @britishroyals2018

- Prvo smo bili prijatelji više od godinu dana i od tada je to samo procvetalo. Samo smo proveli više vremena jedno sa drugim i dobro se zabavljali i shvatili da delimo iste interese - rekao je Vilijam jednom prilikom.

 

Govoreći u njihovom intervjuu za veridbu 2010. godine, Kejt je objasnila:

- Preselili smo se zajedno kao prijatelji, jer smo živeli zajedno, živeli smo i sa još nekoliko drugih ljudi i odatle je zaista procvetalo, samo smo se više viđali i družio se još malo i odatle je zaista krenulo - 

Diplomirali su 2005. godine, a Kejt iz istorije umetnosti, Vilijam iz geografije, a do vremena kad su diplomirali, već su živeli zajedno sa ostalim prijatlejima i zvanično su bili u vezi.

 

Prvo zvanično pojavljivanje sa kraljevskom porodicom, Kejt je imala 2006. godine kada je sa porodicom Midlton prisustvovala Paradi suverena na  Kraljevskoj vojnoj akademiji u Sandherstu, na kojoj se pojavio princ Vilijam.

 

  • Raskid, pa pomirenje

 

Međutim, 2007. godine pojavila se vest da su raskinuli, a da je to i bila istina, potvrdili su kasniej Vilijam i Kejt. 

 

- Oboje smo bili veoma mladi... i oboje smo se nalazili-  rekao je Vilijam u intervjuu za The Telegraph 2010. godine.

 

-Veoma smo pokušavali da pronađemo svoj put i odrastali smo-

- U to vreme nisam bila baš srećna zbog toga, ali me je to zapravo učinilo jačom osobom -dodala je Kejt.

 

-Saznaješ stvari o sebi koje možda nisi shvatio. Mislim da te veza može prilično zaokupiti kad si mlađa.- rekla je ona.

 

  • Prosidba prstenom koji je nosila i princeza Dajana


U oktobru 2010. godine, princ Vilijam je zaprosio Kejt na odmoru u Keniji.

 

- Samo sam odlučio da je to pravo vreme - rekao je kasnije.

 

Zaprosio ju je istim prsten sa safirom koji je nosla njegova majka kad se verila. Prsten je prvo dat princu Hariju, ali je Vilijam zamolio da ga zaprosi Kejt.

 

  • Kraljevsko venčanje za pamćenje


Kejt i Vilijam su se venčali 29.aprila 2011. godine u Vestminsterskoj opatiji i tog dana su zvanično dobli titule vojvode i vojvotkinje od Kembridža.


Sa cenom od oko 34 miliona dolara i procenjenom globalnom publikom od 3 milijarde, to je bilo jedno od najraskošnijih venčanja u istoriji.

Od dana kad su se venčali, Kejt i VIlijam su konstantno gradili svoj imidž u Velikoj Britaniji i ispunjavali kraljevske dužnsoti.


Svoje prvo dete, princa Džoržda dobili su 2013. godine. Princeza Šarlot je na svet stigla 2015. godine, a 2018. godine porodica je postala bogatija za još jednog dečaka: princa Luisa.

 

Vilijam i Kejt su nakon smrti kraljice Elizabete dobili titule princa i princeze od Velsa.

Pre dva meseca su proslavili 12 godina braka, a po svemu sudeći već sada su jedan od omiljenih parova u britanskoj kraljevskog porodici koja redovno ispunjva svoje kraljevske dužnosti i najveća su podrška kralju Čarlsu III i njegovoj supruzi kraljici Kamili.


 

 

 

makonda-tracker