svi se pitaju

Norveška princeza tragično izgubila prvog muža, pa utehu pronašla u njemu: Da li će šaman Durek imati kraljevsku titulu?

0

Princeza se nedavno udala u 52. godini života, a mnogi sa čuđenjem komentarišu njenog novog supruga.

Da li će šaman Durek imati kraljevsku titulu?
Da li će šaman Durek imati kraljevsku titulu?foto: DPPA / ddp USA / Profimedia

Šaman Durek Veret i princeza Marta Luiza od Norveške nedavno su proslavili svoju veličanstvenu svadbu, a sada se postavlja pitanje – hoće li on postati princ?

 

Ceremonija venčanja održana je 31. avgusta u prelepom ambijentu hotela Union u Gejrangeru pred 350 zvanica, među kojima su bili i članovi kraljevske porodice.

 

Kralj Harald i kraljica Sonja oboje u 87. godini života, prisustvovali su ovom događaju zajedno sa princezinim bratom princom Hakonom, njegovom suprugom princezom Mete-Marit i njihovom decom.

 

Iako je ceremonija bila ispunjena kraljevskim sjajem, malo je verovatno da će Durek dobiti kraljevsku titulu kao deo svadbenog poklona.

 

Par koji se verio u junu 2022. godine nakon tri godine veze, od samog početka imao je jasno definisane uloge. Naime, princeza Marta Luiza koja ima 52 godine, odrekla se svojih kraljevskih obaveza kako bi se mogla posvetiti drugim stvarima, između ostalog i svom poslovnom angažmanu.

 

Norveška kraljevska kuća u novembru 2022. godine jasno je naglasila da Durek, iako postaje član kraljevske porodice, neće nositi titulu niti će imati zvaničnu ulogu u predstavljanju kraljevske kuće.

 

Ova praksa nije nova, jer su i supruzi princeza Ragnilde i Astrid, Erling Lorencen i Johan Martin Ferner takođe bili bez titula, baš kao i prvi muž princeze Marte Luize, pokojni Ari Ben.

 

1 / 5 Foto: DPPA / ddp USA / Profimedia

Na isti način kao Erling Lorentzen, Johan Martin Ferner i Ari Behn, Durek Veret će postati deo kraljevske porodice kada se venčaju, ali u skladu sa tradicijom neće imati nikakvu titulu niti predstavljati Kraljevsku kuću – stoji u zvaničnom saopštenju o odstupanju princeze Marte Luiz od kraljevskih obaveza u novembru 2022.

 

Martina prva zajednica sa piscem i dramskim autorom Benom završila se razvodom 2017. godine, a par ima tri ćerke – Maud Angeliku, Leu Isidoru i Emu Talulu.

 

Benova tragična smrt 2019. godine ostavila je dubok trag na princezu, koja je nakon toga otvoreno govorila o svom suočavanju sa tugom i depresijom.

 

Prvi muž princeze Marte tragično je sebi oduzeo život
Prvi muž princeze Marte tragično je sebi oduzeo životfoto: Boris Roessler / DPA / Profimedia

Iako brak princeze Marte Luize sa Durekom Verretom donosi novu dinamiku u norvešku kraljevsku porodicu, pitanje o tituli ostaje jasno – kao i njegovi prethodnici, Durek neće nositi titulu princa, već će se bez formalnih kraljevskih dužnosti posvetiti svojoj karijeri i braku sa princezom.

 

Uprkos tome što svi imaju negativan stav prema princezinom izboru partnera, čini se da novopečeni bračni par za to ne haje mnogo.

 

- Naša ljubav je trijumfovala uprkos svim poteškoćama i trajaće zauvek - rekla je Marta Luiz, a Durek je dodao:

 

- Ljubav prevazilazi sve stvari jer je ljubav izvorna energija koja smo svi na ovoj planeti. Pobeđuje sve.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Britanska monarhija na pomolu NAJVEĆE KRIZE IKADA! Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt?

 

makonda-tracker