ostvarenje sna

Prelepu venčanicu u boji slonovače zasenio je njen osmeh od uha do uha: Detalji venčanja princeze Marte i šamana Dureka

4

Brak između šamana i princeze sada je i ozakonjen, a par sreću nije mogao da sakrije

foto: DPPA / ddp USA / Profimedia
foto: DPPA / ddp USA / Profimedia

Norveška princeza Marta Luiza udala se za šamana Dureka Vereta, a fotografije sa venčanja obišče su čitav svet. MCeremonija je održana u selu Geirangerpred pred brojnim prijateljima i porodicom.


Norveška princeza Marta Luiz i Durek Veret sada su i zvanično venčani.

Poznati magazini HELLO! i HOLA! su podelili prve fotografije para nakon ceremonije venčanja koje se desilo u hotelu Union u Geirangeru.

 

Princezu Martu Luiz i Dureka Vereta venčao je paroh Margit Lovise Holte na farmi Vinjevollen u Geirangeru, nakon čega je usledila čajanka u bašti u hotelu Union u Geirangeru, gde se par nakratko pojavio na balkonu.

Ovaj važan čin propratilo je više od 350 zvanica, uključujući bliske prijatelje i porodicu.

 

Nevestini roditelji, kralj Harald V i kraljica Sonja, njen brat, prestolonaslednik Hakon i njegova supruga, princeza Mete-Marit, bili su među kraljevskim gostima koji su svedočili sklapanju braka, kao i tri ćerke Marte Luiz - Mod, (21), Lija, (19), i Ema, 16 godina.

 

Mlada je blistala u venčanici od slonovače koju je za nju kreirala i sašila Tina Štefenak Hermansen, a ceo izgled je bajkovitim učinila prelepa tijara koju je Marta dobila na poklon od kralja Olava za svoj 18. rođendan.

1 / 5 Foto: DPPA / ddp USA / Profimedia

Ponosni mladoženja Durek, 49, nosio je crni smoking i pantalone sa zlatnim kopčom i kravatom. Monogrami para bili su izvezeni na smoking jakni, takođe u zlatu.

 

Na prvoj zvaničnoj fotografiji, snimljenoj nekoliko trenutaka nakon što su par zvanično postali muž i žena, mladenci su blistali smešeći se od uha do uha.

 

 - Naša ljubav je trijumfovala uprkos svim poteškoćama i trajaće zauvek - rekla je Marta Luiz, a Durek je dodao:

 

- Ljubav prevazilazi sve stvari jer je ljubav izvorna energija koja smo svi na ovoj planeti. Pobeđuje sve.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HELLO! Magazine (@hellomag)

Nakon razmene zaveta, mladenci su se pripremili da uživaju u svadbenom doručku i prijemu u hotelu, okruženi svojim najmilijima.

 

Uoči venčanja, duhovni iscelitelj Durek je rekao HELLO! o važnosti dana njihovog venčanja.

 

- To daje do znanja svetu da je ovo osoba koju volim u izjavi pred porodicom, prijateljima i Bogom - dodao je on. - Zapečaćenje naše veze pred univerzumom je snažna duhovna deklaracija, a to učiniti okruženi ljudima koji nas vole i koje volimo, biće divno.

 

Marta Luiz i Durek, koji su prvi put potvrdili svoju romansu u maju 2019, podelili su vest o veridbi u junu 2022, a Durek ju je tada oduševio prelepim dijamantskim prstenom o kojem je pričao ceo svet. 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Kakva je bila kraljica Elizabeta privatno?

 

makonda-tracker