da li ste znali?

Đokovićeva naslednica proslavlja 7. rođendan na neobičan način – evo zašto Jelena deci ne dozvoljava tortu sa svećicama

1

Deca Novaka Đokovića iz jednog veoma neobičnog razloga nikada ne gase svećice sa rođendanske torte.

U domu Đokovića rođendani se proslavljaju bez duvanja svećica
U domu Đokovića rođendani se proslavljaju bez duvanja svećicafoto: Mike Egerton / PA Images / Profimedia

Tara Đoković ćerka srpskog tenisera Novaka Đokovića, danas slavi svoj sedmi rođendan, ali na jedan poseban način koji je već postao tradicija u njihovoj porodici.

 

Naime, iako su rođendani obično obeleženi svećicama, tortama i velikim slavljem, porodica Đoković odlučila je da se distancira od ovih uobičajenih običaja.

 

Glavni razlog za to leži u neobičnom ali smislenom uverenju Tarine majke, Jelene Đoković.

 

Opšte je poznato da je porodica Đoković izuzetno pobožna, te da svi njeni članovi drže do religije koju ispovedaju.

 

Neretko Novak i Jelena posećuju manastire i crkve, a istim vrednostima počeli su da uče i svoje naslednike Taru i Stefana.

 

Mnoge je iznenadila informacija da deca Đokovića odnedavno uopšte ne gase svećice sa rođendanske torte, a njihova majka sada je objasnila i zbog čega je to tako.

 

– Kada smo posetili manastire i crkve na Kosovu, palili smo sveće za žive i upokojene, za zdravlje i mir. Sveća je simbol nesebične žrtve, ona sagoreva sebe da bi drugima dala svetlost i sjaj –započela je Jelena.

 

– Ona je simbol života i prosvetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca. Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo sveću na torti dok zamišljamo želju?! Zapitala sam se i poželela da makar u svom domu promenim taj običaj – pojasnila je ona.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ovako se prestonica Srbije klanja Đokoviću

 

makonda-tracker