ona je inspiracija

3 haljine & jedno pravilo koje važi svakog leta: Mala modna tajna Jelene Đoković kojom je očarala svet ove sezone

0

Najpoznatije modne kuće ove godine su predstavile malu modnu opsesiju, a ona je obeležila stil supruge Novaka Đokovića proteklih nedelja.

Jelena i Dijana Đoković na dočeku olimpijaca u Beogradu
Jelena i Dijana Đoković na dočeku olimpijaca u Beogradufoto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Jelena Đoković, supruga najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića, godinama neguje elegantan i sveden stil, a ovog leta je briljirala efektnim modnim kombinacijama.


U svakoj prilici, a bilo ih je napretek tokom leta, ona je ostavljala snažan utisak svojim modnim izdanjima u posebnim prilikama.


U nekim od najzapaženijih Jelena se vodila istim principom – birala je damske bele haljine, koje su sinonim za otmen letnji stil.


Tako je jednom koketu u Parizu, pred početak 33. Olimpijskih igara, Novakova supruga oduševila toaletom koju potpisuje engleska modna kuća Alexander McQueen. Reč je o modelu A-kroja, širokog izreza, sa kragnicom, čija cena iznosi 1.890 evra.

Ova romantična toaleta izrađena je od pamuka, kopča se decentnim dugmićima i podseća na košulje-haljine, koje su vodeći trend svake letnje sezone.

 

Jelena Đoković u beloj haljini brenda Alexander McQueen
Jelena Đoković u beloj haljini brenda Alexander McQueenfoto: Instagram / jelenadjokovicndf

Nakon toga, Novak i Jelena Đoković prisustvovali su u Gradu svetlosti svečanosti "Uvod u pariske Igre" koju je organizovala Fondacija Luj Viton.

Jelenin izbor tada je bila mini-haljina modne kuće Dior, ljupka kreacija zatvorenog i okruglog okovratnika, s kratkim rukavima, koja ostavlja utisak jednostavnim A-krojem i deluje vrlo otmeno.

 

Jelena i Novak Đoković na svečanosti pred početak Olimpijskih igara
Jelena i Novak Đoković na svečanosti pred početak Olimpijskih igarafoto: Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia

U pitanju je čuveni model ovog francuskog brenda koji krasi izvezena pčela ispod grudi, sa slovima C i D, odnosno inicijalima Kristijana Diora.


Poslednju u nizu belih haljina Jelena je ponela na svečanom dočeku olimpijaca Srbije u Beogradu, nakon čega se veselo društvo uputilo u jedan poznati restoran kako bi nastavili slavlje.

1 / 5 Foto: Nemanja Nikolić

Ovog puta gospođa Đoković je izgledala zanosno u beloj haljini bez bretela i rukava, ravno sečenom modelu koji se od struka širi u zvono i izgleda istovremeno svedeno i upečatljivo.

 

Bela haljina Jelene Đoković na dočeku olimpijaca u Beogradu
Bela haljina Jelene Đoković na dočeku olimpijaca u Beogradufoto: Nemanja Nikolić

Bela haljina je trend baš svakog leta

 

Čak i kada je najjednostavnija, bela haljina je pouzdan način da se ostavi utisak tokom leta, zar ne?


Iako se za letnju sezonu uglavnom vezuju cvetni dezen, tufne i etno printovi, haljine bele boje postale su pravi letnji klasik, pa ne čudi što su preplavile piste na predstavljanjima kolekcija poznatih brendova za 2024. godinu.


Dior, Christopher Esber i Acne Studios samo su neke od kuća koje su za ovu godinu spremile bele modele, a imali smo priliku da vidimo desetine interesantnih modela za dnevne i večernje prilike.

 

Bele Dior haljine u AW24 kolekciji
Bele Dior haljine u AW24 kolekcijifoto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Balenciaga i Chopova Lowena predstavili su modele s vezom, Stella McCartney i Ermanno Scervino su osmislili varijante za ljubiteljke "golih haljina", a Valentino i Gabriela Hearst računali su na simpatije ljubiteljki strukture i proreza.


Bele haljine imale su zapaženo mesto i na crvenom tepihu, pa smo tako videli Gretu Li u beloj haljini modne kuće Loewe, Hanter Šafer u neobičnom Prada izdanju i El Fening u romantičnom arhivskom primerku brenda Pierre Balmain.

 

Hanter Šafer na Kanskom festivalu beloj Prada haljini
Hanter Šafer na Kanskom festivalu beloj Prada haljinifoto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.


BONUS VIDEO

Novak i Jelena oduševili Pariz

 

makonda-tracker