jače od njega

I danas se o njoj priča: Princ Hari je jednu naviku nasledio od oca, a zbog nje je često bio predmet dečije zafrkancije

0

Nekada mu zbog toga nije bilo prijatno, ali se ipak toga nije stideo 

NAVIKA ZBOG KOJE SU SE DECA STALNO SMEJALA HARIJU
NAVIKA ZBOG KOJE SU SE DECA STALNO SMEJALA HARIJU foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Vojvoda od Saseksa, princ Hari danas živi u Montesitu sa suprugom Megan Markl i već nekoliko godina nema kontakt sa svojom porodicom u Britaniji. Sa ocem se video samo kad je saznao za njegovu bolest i od tada su ponovo na distanci.

 

Ipak, da krv nije voda govore i pisanja stranih medija da Hari žudi za starim načinom života. Nije mu lako bilo da odbaci sve navike i ljude koje voli i otisne se u svet, ali je ipak to uradio.

 

Sada se često priseća detalja iz svog detinjstva, a naročito su mu drage uspomene iz škole, o kojima je govorio i u BBC-jevom dokumentarcu iz 2018.

Tokom godina princ Hari i princ Vilijam usvojili su nekoliko hobija i navika svog oca kralja Čarlsa. Svi imaju zajedničku strast za igranjem polo, provođenjem vremena na otvorenom i gašenjem nepotrebnog svetla kod kuće!

 

Iznad svega, čini se da je Charlesova dugogodišnja posvećenost održivosti i ekološkoj kampanji pogodila njegove sinove. Osim što štede električnu energiju kod kuće, Vilijam i Hari su takođe stekli dodatnu ekološku naviku…

U BBC-jevom dokumentarcu iz 2018. pod naslovom Princ, sin i naslednik: Čarls u 70.

 

U dirljivom segmentu, Hari, 39, objasnio je kako je usvojio očevu naviku da skuplja smeće.

 

HARI I VILIJAM SU STVORILI NAVIKE U DETINJSTVU KOJE IMAJU I DANAS
HARI I VILIJAM SU STVORILI NAVIKE U DETINJSTVU KOJE IMAJU I DANAS foto: Profimedia

- Izvodili su me iz škole jer sam samo skupljao smeće - otkrio je on, pre nego što je dodao: - Nisam svesno izlazio da ga tražim. Ako odeš negde da se prošetaš i vidiš nešto i stoji bačeno, ti ga pokupi.

 

Tada su princ Vilijam i princ Hari su s ljubavlju govorili o svom ocu i njegovoj posvećenosti smanjenju zagađenja plastikom.

 

- Shvatate, bukvalno sam ovo uradio jer sam programiran da to uradim zato što je to uradio moj otac i zapravo, svi bismo to trebali da radimo.

 

Ponavljajući bratove reči, Vilijam je rekao:

 

ČARLS JE DECU UŠIO DA BUDU ŠTEDLJIVA
ČARLS JE DECU UŠIO DA BUDU ŠTEDLJIVA foto: GEORGE ROGERS / Sipa Press / Profimedia

- Obojica smo samo pomislili: 'O, pa ovo je savršeno normalno, svi to moraju da urade'.

 

Zbog ove navike Hari je često bio na meti podsmeha ostale dece, ali nije mario, jer je znao da radi nešto što je dobro za njega, ali i za njegovu okolinu.

 

Osim toga, Hari je takođe od oca nasledio i naviku da štedi električnu energiju, pa je tako stalno išao po kući i gasio svetla u prostorijama u kojima nije bilo nikoga.

 

Tu naviku preneo je i u svoj novi dom u Kaliforniji, gde i svoju decu uči da je važno da se ne troše resursi više nego što je to potrebno i da se štednjom čuva priroda i sve što se nalazi oko nas.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Čarls će morati još godinama da vlada

 

 

 

makonda-tracker