oni se ne oglašavaju

Rak im je otkriven u isto vreme: Procureli novi detalji o zdravstvenom stanju Kejt Midlton i kralja Čarlsa

0

Već neko vreme Palata ne saopštava u kakvom su stanju Čarls III i njegova snaha Kejt Midlton, koji se još uvek leče od kancera, a izvori bliski porodici sada su podelili najnovija saznanja.

Kralj Čarls III i Kejt Midlton uvek su bili u dobrim odnosima, a sada prolaze kroz slične muke jer im je otkriven kancer u približno vreme
Kralj Čarls III i Kejt Midlton uvek su bili u dobrim odnosima, a sada prolaze kroz slične muke jer im je otkriven kancer u približno vremefoto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

Britanska kraljevska porodica uvek je u žiži interesovanja, a ove godine su dramu u vezi sa sukobom princa Harija i Megan Markl sa ostatkom porodice zamenile brige o zdravlju kralja Čarlsa III i Kejt Midlton.


Nakon što je princeza od Velsa operisana u januaru, u februaru je saopšteno da kralj boluje od raka, da bi potom u martu i sama Kejt objavila da joj je otkriven karcinom.


Nijedno od njih dvoje nije preciziralo koje oblike kancera imaju, a Čarls se na proleće vratio svojim kraljevskim dužnostima, dok je Kejt Midlton imala samo dva javna pojavljivanja na zvaničnim događajima tokom 2024.

Kako već neko vreme Palata ne saopštava detalje o njihovom stanju, fanovi kraljevske porodice zabrinuti su za zdravlje kralja i princeze, a neimenovani izvor rekao je za Daily Beast da je Čarls III "još uvek loše" i da nastavlja da se bori.

 

Kralj Čarls III vratio se dužnostima već na samom početku lečenja raka
Kralj Čarls III vratio se dužnostima već na samom početku lečenja rakafoto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Čarls i Kejt Midlton još uvek nisu izlečili rak


Čarls obavlja veličanstven posao u borbi protiv raka, ali još uvek mu nije dobro. Fantastično se nosi sa svime kako bi ostavio utisak da je sve u redu, ali to vidimo mi koji smo svesni da su, recimo, njegovi angažmani kraći i pažljivo raspoređeni – kaže anonimna osoba iz Bakingemske palate. – Na primer, ponekad stigne helikopterom u poslednjem trenutku i verovatno se sruši u fotelju kad dođe kući.


Izvor je dodao da sada ljudi više ne veruju da će kralj doživeti poznu starost kao njegovi roditelji, kao i da Kejt Midlton razume šta bi to moglo da znači za njenog supruga princa Vilijama – prestolonaslednika, njihovu decu i nju.


Mislim da je to usredsredilo Kejtin um na činjenicu da im je možda preostalo još samo nekoliko godina slobode, a šta želi da učini s njima? Da odgaja svoju decu i da sve od sebe da ih spremi za život koji ih čeka – kaže neimenovani izvor.

 

Kejt Midlton samo se dvaput pojavila na zvaničnim događajima od početka godine, na Pozdravu bojama i na finalu Vimbldona
Kejt Midlton samo se dvaput pojavila na zvaničnim događajima od početka godine, na Pozdravu bojama i na finalu Vimbldonafoto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN, EPA-EFE/NEIL HALL

Jedna od prijateljica Kejt Midlton navodno je rekla da je princeza od Velsa još uvek na "preventivnoj hemioterapiji", kao i da njeno lečenje ide u dobrom pravcu.


Ovo je još uvek zabrinjavajući period, ali svi znakovi govore da njeno lečenje raka, koje i dalje traje, dobro napreduje – istakla je ona.

 

BONUS VIDEO

Šta je Čarls rekao Vilijamu nakon poljupca na krunisanju?

 

makonda-tracker