porodična drama

Princ Hari propušta još jedan važan porodični događaj: Ovog puta razlog nije svađa sa ocem i bratom

0

Robert Felous bio je oženjen rođenom sestrom pokojne princeze Dajane, ali sin obožavane princeze neće doći na njegovu sahranu

Princ Hari se iz bezbednosnih razloga neće pojaviti na sahrani
Princ Hari se iz bezbednosnih razloga neće pojaviti na sahranifoto: EPA-EFE/Andy Rain

Britanska kraljevska porodica 29. jula izgubila je jednog člana familije –

zet pokojne princeze Dajane Robert Felous umro je u 83. godini života.

 

Felous je bio u braku sa starijom sestrom voljene lejdi Di Džejn, a od 1977. do 1990. radio je u službi tadašnje kraljice Elizabete II.

 

Princ Hari neće se pojaviti na sahrani svog teče i to, kako mediji javljaju, iz bezbednosnih razloga.

 

Suprug ledi Džejn Felous prvobitno je bio pomoćni privatni sekretar u palati za vreme vladavine Elizabete II, a zatim je uznapredovao u službi i postao privatni sekretar.

 

Princ Hari (39) koji je zajedno sa suprugom Megan Markl 2020. godine odstupio sa svih kraljevskih javnih dužnosti i započeo novi život u Americi, od tada se retko vraćao u svoju rodnu zemlju.

 

Sahrane najmilijih bile su tužni povodi kojima je odbegli princ dolazio nazad u Veliku Britaniju, ali to ovoga puta neće biti slučaj.

 

Princ Hari prisustvovao je sahranama princa Filipa i kraljice Elizabete II
Princ Hari prisustvovao je sahranama princa Filipa i kraljice Elizabete IIfoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Kako javlja People mlađi sin kralja Čarlsa III propustiće sahranu svog teče, a razlog tome su pretnje po njegovu i bezbednost njegove porodice.

 

Naime, princ Hari izgubio je pravo na kraljevsko obezbeđenje kojim je nekada raspolagao, a čiji izvor finansiranja leži u taksama britanskih građana.

 

Princ Hari i Megan zabrinuti su za svoju bezbednost
Princ Hari i Megan zabrinuti su za svoju bezbednostfoto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

Kako bi ponovo stekao izgubljeno pravo na ovu nekada podrazumevanu pogodnost, brat princa Vilijama pokrenuo je i postupak pred sudom, ali za sada na tom polju nije imao uspeha.

 

Kako dobro obavešteni izvori navode, princ se za pomoć obratio i svom ocu koji, kako kažu, ignoriše poruke i pozive svog mlađeg naslednika.

 

– Hari je uplašen i smatra da je jedina osoba koja može nešto da preduzme ovim povodom upravo njegov otac – saopštio je izvor, a prenosi People.

 

Prema trenutno važećim pravilima, princ u Veliku Britaniju ne sme da dođe nenajavljen – o svom potencijalnom dolasku palatu mora obavestiti minimum 28 dana pre nego što stigne.

 

I dalje traje Harijeva borba za sopstvenu i bezbednost svoje porodice
I dalje traje Harijeva borba za sopstvenu i bezbednost svoje porodicefoto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

– I dalje je opasno i potrebna je samo jedna osoba koja čita ove stvari da bi delovala na osnovu onoga što je pročitala – započeo je on priču na ovu temu tokom jednog intervjua u julu.

 

– A da li će da posegne za nožem ili nečim drugim, to su stvari koje me istinski zabrinjavaju. To je ujedno i jedan od razloga zašto neću da vratim svoju ženu u ovu zemlju – zaključio je Hari.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt?

 

makonda-tracker