nije uvek bilo lako

Zatrudnela je kao tinejdžerka, čekala prsten 9 godina: Žena Lebrona Džejmsa je lepa, vredna i njegova najveća podrška

0

Supruga američkog košarkaša Lebrona Džejmsa danas je uspešna poslovna žena i filantropkinja, a njihova priča je veoma interesantna i počinje u jednoj srednjoj školi u Ohaju...

Lebron Džejms na Olimpijskim igrama u Parizu, pre meč protiv Srbije
Lebron Džejms na Olimpijskim igrama u Parizu, pre meč protiv Srbijefoto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da savlada predstavnike Sjedinjenih Američkih Država u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu uprkos apsolutnoj dominaciji do samog kraja meča, a košarkaši Amerike u više navrata su nas naljutili.


Među njima je prednjačio Lebron Džejms, najveća zvezda "drim tima", koji je ujedno i jedan od najvećih fenomena NBA lige i svetske košarke već dve decenije.


Tridesetdevetogodišnji igrač Los Anđeles Lejkersa važi za pravog miljenika navijača u Americi, a dame ga obožavaju. Na njihovu žalost, Lebron je pronašao ljubav svog života još u srednjoškolskim danima i od tad se nije odvojio od nje.

 

Lebron Džejms i Savana zajedno su još od srednje škole
Lebron Džejms i Savana zajedno su još od srednje školefoto: Startraks Photo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ljubavna priča Lebrona Džejmsa i njegove supruge


Lebron Džejms upoznao je Savanu Brinson 2002. godine, dok je bio košarkaška i fudbalska zvezda u usponu tokom svojih dana u Srednjoj školi "Sent Vinsent i Sent Meri" u Akronu, u Ohaju, gde je odrastao. Savana je pohađala obližnju školu, gde je bila navijačica i trenirala softbol, a kada je imao 16 godina, Lebron ju je pozvao da gleda jednu njegovu utakmicu i ona je pristala.

Potom su izašli u lokalni restoran brze hrane, a Džejms je šarmirao Savanu kada se vratio po ostatke večere kako bi ih ona odnela kući.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @mrs_savannahrj


Skroz sam zaboravila na to, a onda mi je on doneo ostatke. Pomislila sam da je hteo izgovor da me ponovo vidi – rekla je ona za Harper's Bazaar 2010.

 

Tinejdžerska trudnoća


Naredne godine, Lebron je postao NBA igrač, a Savana i on uveliko su bili par.

 

Savana i Lebron Džejms upoznali su se 2002. godine
Savana i Lebron Džejms upoznali su se 2002. godinefoto: EPA/DAVID MAXWELL

Prvo dete su dobili već 2004. godine, kada je ona imala samo 18 godina, dok je zatrudnela kao 17-godišnjakinja.

 

Kako je priznala u jednom intervjuu, plašila se da kaže Lebronu da je trudna jer je strahovala da će tinejdžerska trudnoća naškoditi njegovoj karijeri, ali on joj je rekao:


To me neće usporiti, niti će usporiti tebe. Nastavićemo da radimo sve što moramo.


Na svet je stigao Broni, koji odnedavno igra pored svog oca, a potom je 2007. Savana na svet donela i sina Brisa Maksimusa.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 👑 (@kingjames)

 

Put do veridbe je trajao


Savana je pratila Lebrona gde god bi ga karijera odvela, pa su tako zajedno iz Klivlenda otišli put Majamija, a zatim se verili 2011. godine. Iako su tako dugo bili zajedno i imali već dvoje dece, košarkaš je pričao da je imao veliku tremu pre nego što je pitao Savanu da se uda za njega.


Imao sam osećaj kao da igram finale – rekao je Opri Vinfri 2012. – Dugo sam razmišljao o tome, a onda mi je jednog dana palo na pamet da je to deo razvoja. Pomislio sam "Ovo je dama i žena s kojom sam prošao i dobro i loše. Bila je tu dugo i želim da ostane sa mnom". Imao sam osećaj da je vreme.

Par je 2013. priredio veliko venčanje, koje je okupilo 200 gostiju, među kojima se našlo mnogo zvezda, a zatim je 2014. rođena njihova ćerka Zuri Nova.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 👑 (@kingjames)


Pored toga što je Lebronu najveća podrška, Savana je i uspešna poslovna žena, a 2017. godine je pokrenula Akron: Women of Our Future, program mentorstva za srednjoškolke. Stoji iza velikog broja inicijativa čiji je cilj pomoć lokalnoj zajednici, a njen program "I PROM-ise Makeover" omogućava devojkama da dobiju halijine za maturske večeri.

 

Sa suprugom se bavi i filantropijom, pa vredno radi u Fondaciji "Lebron Džejms" kako bi pružila podršku učenicima iz ugroženih društvenih grupa.

 

Lebron Džejms i Savana zajedno su još od srednje škole
Lebron Džejms i Savana zajedno su još od srednje školefoto: Xavier Collin/Image Press Agency / The Mega Agency / Profimedia

Ako ništa ne možete da uradite za dete, samo ga ohrabrujte i usmeravajte na pravi put kada je reč o sportu, školskim zadacima ili hobijima šta god da je u pitanju – rekla je Savana Džejms svojevremeno za Vogue. – Samo budite neprestani izvor ohrabrenja. O tome i Lebron priča – o neodustajanju.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Košarkaši Srbije na OI

 

makonda-tracker