jesu li preterali?

"Tako se ljube ljubavnici!" Emanuel Makron uhvaćen u neočekivanoj situaciji s političarkom tokom Olimpijskih igara

0

Predsednik Francuske govorio je na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, a tokom ceremonije je sa svojim saradnicima bio vrlo srdačan...

Emanuel Makron na Olimpijskim igrama u Parizu
Emanuel Makron na Olimpijskim igrama u Parizufoto: EPA-EFE/Yves Herman / POOL

Oči sveta ovih dana su uprte u Pariz, gde se održavaju 33. Olimpijske igre, a na brojnim sportskim događajima u Gradu svetlosti imamo priliku da viđamo velika sportska imena, ličnosti iz svetskog šou-biznisa i političare.


Najviše pažnje privlači predsednik Francuske Emanuel Makron, koji je bodrio olimpijce iz svoje zemlje, a on je već na ceremoniji otvaranja privukao pažnju neobičnim izrazom naklonosti koji se dogodio između njega i ministarke sporta.


Ameli Udera-Kastera, nekadašnja teniserka, i predsednik države u jednom trenutku su se zagrlili i poljubili, a političarka je prebacila dlan preko Makronovog vrata, što je privuklo mnogo komentara.

"Ovako se ljube ljubavnici", "Premijer Atal okreće glavu jer mu je neprijatno", "Mislim da je ova fotografija nepristojna", "To nije dostojno predsednika i ministarke", "Sramota"... neki su od komentara.

Ko je Ameli Udera-Kastera?

 

Makron je, inače, imenovao Udera-Kasteru i za ministarku obrazovanja u januaru, a potom ju je razrešio dužnosti mesec dana kasnije, nakon što je do javnosti dospela vest da njena deca pohađaju luksuzne privatne škole.

 

Takođe, ona je imala omalovažajuće komentare o državnim obazovnim ustanovama.

 

Premijer Gabrijel Atal i ministarka sporta Ameli Udera-Kastera
Premijer Gabrijel Atal i ministarka sporta Ameli Udera-Kasterafoto: EPA-EFE/Joel Marklund / POOL

Ona je pred otvaranje Olimpijskih igara privukla pažnju javnosti kada je odlučila da zapliva Senom kako bi dokazala da je reka ovoljno čista i spremna za takmičenja u plivanju. Ipak, uskoro ju je stvarnost demantovala, jer je trijatlon u muško konkurenciji odložen zbog lošeg kvaliteta vode.


Ameli Udera-Kastera je od 2006. u braku s bankarom Frederikom Uderom, s kojim ima troje dece.

 


Makron je, s druge strane, od 2007. oženjen Brižit Tronje Makron, s kojom je počeo vezu dok je pohađao srednju školu, u kojoj je ona radila kao profesorka.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Proizvodi iz Kine na OI u Parizu

 

makonda-tracker