BAŠ DIREKTNO NEMA ŠTA

Šta je Kamila rekla Čarlsu kad ga je upoznala? Zbog njene rečenice mnoge Britance je bilo sramota

0

Od preljubnice Kamile Parker Bouls do kraljice Kamile put nije bio lak, ali ga je prešla i sad uživa u svemu što je sanjala ceo život 

KAMILA JE ČARLSA OSVOJILA NEPOSREDNOŠĆU
KAMILA JE ČARLSA OSVOJILA NEPOSREDNOŠĆU foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Kraljica supruga Kamila kako bi glasio naziv njene titule žena je koja je godinama strpljivo čekala da dođe njenih 5 minuta. Od najranije mladosti zavolela je tadašnjeg princa, a današnjeg kralja Čarlsa.

 

Uz njega je bila i u dobru i u zlu, trudila se da mu pokaže da joj mnogo znači, a on je to znao da ceni. Nakon smrti njegove supruge princeze Dajane oboje su osetili olakšanje jer je njihova veza mogla konačno da izađe iz ilegale.

 

I u proteklih nekoliko godina, dok je kraljevska porodica prolazila kroz veoma buran i stresan period Kamila nije napuštala svog kralja. Titulu kraljice dobila je pre oko godinu dana, a zanimljivosti iz njenog i Čarlsovog života su vrlo zanimljive pa se često i danas prepričavaju.

Kamila je Čarlsa upoznala 1970. na polo utakmici. On je tada nosio titulu princa. Javnost je bila šokirana kada je Kamila jednom prilikom otkrila šta mu je rekla tog dana kada su se prvi put upoznali.

 

Kamilin otac Henri Cubitt bio je treći baron od Aškombea, ali mnogo zanimljivija bila je njena prabaka Alise Kepel, ljubavnica kralja Edvarda VII. Nije to bila usputna afera, nego romansa koja je trajala 12 godina. Imala je 29 kada je upoznala 27 godina starijeg princa kojem je pomutila razum. 

 

Upravo to je Kamila iskoristila kao povod da sa Čarlsom započne razgovor, koji je napravio mesta u njegovom srcu i životu sve do dana današnjeg.

 

KRALJICA KAMILA JE OČARALA ČARLSA VEĆ NA PRVI POGLED
KRALJICA KAMILA JE OČARALA ČARLSA VEĆ NA PRVI POGLEDfoto: EPA-EFE/NEIL HALL

- Moja prabaka bila je ljubavnica vašeg pradede. Čini mi se da imamo mnogo toga zajedničkog.

 

Čini se da se i Čarlsu ona svidela na prvi mah, a njen šarm i smisao za humor bio je ulaznica u njegov život sa neograničenim rokom trajanja.

 

Osim toga oboje su bili pasionirani ljubitelji konja, a to je bio još jedan od razloga da se povežu i uživaju u dugim jahanjima preko zelenih polja. Ubrzo su počeli da se zabavljaju, on je upoznao celu njenu porodicu, ali veza je završila nakon što je on u decembru 1972. napustio Englesku zbog služenja vojnog roka u Kraljevskoj mornarici.

KAMILA JE GODINAMA ČEKALA SVOJIH 5 MINUTA
KAMILA JE GODINAMA ČEKALA SVOJIH 5 MINUTA foto: EPA-EFE/ALASTAIR GRANT / POOL

Nakon toga se Kamila 1973. godine udala, ali njen brak nije bio ono što je očekivala.

 

- Kamilla je bila jedina osoba s kojom je Čarls mogao da razgovara. Bila mu je najbolja prijateljica, srodna duša, a nakon smrti ujaka postala mu je i ljubavnica - ispričala je jednom prilikom Marlen Kenig, autorka knjige o kraljevskoj porodici.

 

Njih dvoje su uplovili u vezu koju je Kamilin muž odobravao, a ona je bila do ušiju zaljubljena u Čarlsa i iz prikrajka je posmatrala kako se ženi Dajanom, ženom koja je trebala da postane kraljica.

KAMILA JE DOBILA TITULU KRALJICE KOJU JE TOLIKO PRIŽELJKIVALA
KAMILA JE DOBILA TITULU KRALJICE KOJU JE TOLIKO PRIŽELJKIVALA foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Nakon venčanja sa Dajanom njih dvoje su prekinuli vezu, ali je Čarlsu ona ostala u mislima svakog dana. Dajani nije trebalo dugo da shvati šta se dešava. Nisu mogli dugo da budu jedno bez drugog i obnovili su aferu 1986.

 

Bilo je mnogo zavrzlama u njihovoj vezi, ali je strpljenje Kamilu dovelo do mesta na kojem je danas, a koje obožava i u kojem uživa svim čulima.

 

Bonus video:

Kakva je privatno bila kraljica Elizabeta?

 

makonda-tracker