polagali su velike nade u to

Prvi šamar za kraljevski par: Princ Hari i Megan Markl su za kraljicu imali "neprikladnu" molbu koju je ona – odbila

0

Princ Hari i Megan Markl napustili su Veliku Britaniju 2020. godine, a navodno su već posle svadbe 2018. imali prvo neslaganje s kraljicom.

Megan Markl i kraljica Elizabeta
Megan Markl i kraljica Elizabetafoto: Danny Lawson / PA Images / Profimedia

Odlazak princa Harija i Megan Markl, vojvode i vojvotkinje od Saseksa, sa Ostrva i njihovo stupanje s funkcija radnih članova britanske kraljevske porodice – poznat i kao "Megzit" – jedan je od najvećih skandala koje nam je najpoznatija familija sveta priredila u ovom veku.


Godinama se osećaju posledice razdora u kraljevskoj porodici i svakodnevno se pojavljuju nove vesti o sukobu na dvoru, a sada je otkriveno šta je, između ostalog, prethodilo odluci Saseksovih da odu.


Poznato je da su princ Hari i Megan Markl za venčanje, pored vojvodske titule, od pokojne kraljice Elizabete II na poklon dobili i kuću Frogmor kotidž, koju im je kralj Čarls III zvanično oduzeo krajem juna 2023. godine.

Potvrđujemo da je od vojvode i vojvotkinje od Saseksa traženo da napuste rezidenciju Frogmor kotidž – navedeno je tada u zvaničnom saopštenju za javnost.

 


Iako par nije ravnodušno prihvatio ovu odluku kralja, poznato je da oni nisu bili oduševljeni nekretninom u kojoj su započeli bračni život, a The Times sada piše da su Hari i Megan zapravo želeli da žive u zamku Vindzor – s kraljicom Elizabetom! Kako piše ovaj magazin, kraljica je to "čvrsto odbila" iako je zamak imao mnogo neiskorišćenog prostora.


U tom trenutku, u Vindzoru su stanovali samo kraljica Elizabeta i njen muž princ Filip, vojvoda od Edinburga, pa su Hari i Megan "hteli da žive s bakom i dekom", piše ovaj list i dodaje da su "polagali velike nade" u to.

 

Megan Markl i princ Hari prilikom posete Nigeriji
Megan Markl i princ Hari prilikom posete Nigeriji foto: EPA-EFE/AFOLABI SOTUNDE

Međutim, kraljičin odgovor bio je "ne" i umesto toga je predložila da par živi u obližnjoj kući Frogmor kotidž.


Kako kaže kraljevski biograf Hugo Vikers, Vindzor je tada imao mnogo praznih spavaćih soba i apartmana, ali bi bilo "potpuno neprikladno" da oni stanuju tamo.


Nakon kraljevskog venčanja 2018, princ Hari i Megan Markl dobili su od kraljice Elizabete Frogmor kotidž za svoju rezidenciju, a par je zahtevao da se kuća renovira. Za to je potrošeno 2,3 miliona funti, što je platila kraljica iz svog državnog "granta za suverena".

 

BONUS VIDEO

Iskustvo poznatog telohranitelja s princem Harijem

 

makonda-tracker