nemoguće da je slučajno

"Ona i mrtvu Dajanu ismeva": Kad je Kamila na Vimbldonu pokazala šta nosi u ruci, i najveći fanovi su zastali u neverici

0

Supruga kralja Čarlsa je "oprala" svoj imidž i danas spada u najvoljenije članove porodice, ali njeni najvatreniji obožavaoci ne mogu da objasne ovaj potez – toliko nepromišljen.

Kraljica Kamila na Vimbldonu
Kraljica Kamila na Vimbldonufoto: / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Britanska kraljevska porodica obožava Vimbldon i često u kraljevskoj loži tokom najstarijeg i najprestižnijeg turnira na svetu viđamo njene članove, pa izuzetak nije ni ova godina.


I dok se iščekuje dolazak Kejt Midlton, princeze od Velsa, supruge princa Vilijama i pokroviteljke Vimbldona, na sutrašnje finale koje će igrati Novak Đoković i Karlos Alkaraz, kraljica pratilja Kamila već je ovih dana viđena na tribinama.


Supruga kralja Čarlsa pratila je sa svojom sestrom Anabel Eliot meč između Tejlora Frica i Lorenca Musetija, a mnogi su primetili da je u ruci nosila torbicu Lady Dior, jednu od najpoznatijih tašni na svetu.

 

Kraljica Kamila nosila je torbicu Lady Dior na Vimbldonu, gde je pratila četvrtfinalni meč između Tejlora Frica i Lorenca Musetija
Kraljica Kamila nosila je torbicu Lady Dior na Vimbldonu, gde je pratila četvrtfinalni meč između Tejlora Frica i Lorenca Musetijafoto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Krem tašnica bila je fenomenalno modno rešenje uz pravobelu košulju-haljinu brenda Anna Valentine koji krase žirafe, a posebnu pažnju privukla je zbog činjenice da je u pitanju jedan od modela torbi koji su nazvali po princezi Dajani, pokojnoj bivšoj supruzi njenog muža Čarlsa.

1 / 6 Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

"Ima li ova žena trunku sramote?", "Ona i mrtvu Dajanu ismeva", "Mislim da ovo nije ruganje Dajani nego se odala da još uvek čezne što nije više kao ona", "Besramno ponašanje kraljice"... neki su od komentara na Iksu/Tviteru.

Ljubavni trougao koji su činili Čarls, princeza Dajana i Kamila jedan je od najpoznatijih u 20. veku, a današnjoj konzort kraljici je reputacija decenijama bila veoma loša jer je bila ljubavnica tadašnjeg prestolonaslednika.

 

Ledi Di bila je miljenica nacije i "narodna princeza", pa je Kamila bila omražena zbog svoje veze sa Čarlsom. Navodno su je Britanci toliko mrzeli da nakon Dajanine smrti nije izašla iz kuće osam meseci u strahu od reakcije emotivne javnosti.

 

Čarls i Kamila venčali su se 2005. godine, a njen imidž od tada neprestano se popravlja
Čarls i Kamila venčali su se 2005. godine, a njen imidž od tada neprestano se popravljafoto: EPA-EFE/ALASTAIR GRANT / POOL

Ako Kamila Parker Bouls bude viđena bilo gde u blizini njegovog doma narednih šest meseci, on je gotov – rekla je tada kraljevska biografkinja Džudi Vejd. – Mora da se krije s njom.


Kako je torbica Lady Dior dobila ime?


Princeza Dajana dobila je ovu tašnu 1995, od tadašnje prve dame Francuske Bernadet Širak.

 

Princeza Dajana često je nosila torbu koja je potom po njoj nazvana Lady Dior
Princeza Dajana često je nosila torbu koja je potom po njoj nazvana Lady Diorfoto: Times Newspapers / Shutterstock Editorial / Profimedia

Princeza je kasnije viđena sa tom torbom u više prilika, od najsvečanijih do njenih čuvenih utrčavanja u automobil u biciklističkama i duksu. Dior tada nije ni slutio da kreira jedan vanvremenski kom koji je savršen za svaku priliku, ide iz dana u veče neprimetno.


Uz blagoslov ledi Di torba je preimenovana u Lady Dior i od tada se proizvodi pod ovim imenom i jedan je od najvećih modnih fenomena kom zaljubljenice u modu ne mogu da odole. I nekadašnja ljubavnica Dajaninog muža je među njima...

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Šta je Čarls rekao Vilijamu na krunisanju?

 

makonda-tracker