sad je jasno

Koju titulu bi princ Lui mogao da dobije u budućnosti? Sad je nosi najomraženiji član kraljevske porodice

0

Princ Lui je trenutno peti u redu za tron i dok se za starijeg brata zna da će biti naslednik trona, o najmlađem sinu Kejt i Vilijama se retko, priča, sem kad pravi "problemčiće" na događajima 

LUI BI MOGAO DA NASLEDI PRINCA ENDRUA
LUI BI MOGAO DA NASLEDI PRINCA ENDRUAfoto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Princ Džordž, princeza Šarlot i princ Lui od najranijig godina života se pripremaju za kraljevsku službu.

 

Uprkos tome što im predstoji mnogo godina da shvate svoje uloge i istraže svoja interesovanja, tri brata i sestre će doživeti nekoliko promena u svojim pozicijama, uključujući i titule.

 

Među 13 praunučadi kraljice Elizabete II, u rasponu od Savane Filips do Ernesta Bruksbanka, samo će deca iz Velsa nositi titule od velikog istorijskog značaja. Jedna potencijalna titula koju bi princ Lui mogao da nasledi održava tradiciju dugu više od jednog veka.

Slično kao što je njegov otac postao vojvoda od Kembridža, a njegov ujak princ Hari vojvoda od Saseksa na dane njihovog venčanja, princ Lui bi jednog dana mogao da nasledi titulu vojvoda od Jorka.

 

Trenutno u vlasništvu princa Endrua, titula bi bila nedostupna ako je Endru još živ u vreme Lujovog braka, piše OK! časopis.

 

Kraljičin pokojni deda, kralj Džordž V, i njen otac, kralj Džordž VI, bili su obojica bivši vojvode od Jorka. Shodno tome, bila je poznata kao princeza Elizabeta od Jorka sve dok njen otac nije postao kralj 1936.

 

MALENI PRINC JE PRILIČNO NESTAŠAN, A NJEGA TRON NAJVEROVATNIJE NEĆE ZADESITI
MALENI PRINC JE PRILIČNO NESTAŠAN, A NJEGA TRON NAJVEROVATNIJE NEĆE ZADESITIfoto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kao rezultat toga, pokojna kraljica je imala nekoliko sentimentalnih veza sa ovom titulom.

 

Princ Lui nije jedini kojeg čeka značajna promena titule u budućnosti. Njegov stariji brat, princ Džordž, takođe je u redu za veliku promenu titule kada njihov otac postane kralj.

 

Princ Džordž bi trebalo da postane princ od Velsa, na tragu svog dede princa Čarlsa i oca princa Vilijama. On bi bio 28. osoba sa ovom titulom.

 

Princeza Šarlot takođe očekuje neke velike promene dok odrasta. Kada njen otac postane kralj, a princeza Ana umre, Šarlot će imati pravo da postane sledeća kraljevska princeza.

 

PRINC ENDRU JE NAJOMRAŽENIJI ČLAN PORODICE ZBOG SVOG SKANDALOZNOG PONAŠANJA
PRINC ENDRU JE NAJOMRAŽENIJI ČLAN PORODICE ZBOG SVOG SKANDALOZNOG PONAŠANJAfoto: EPA/WILL OLIVER

Ova titula se tradicionalno dodeljuje najstarijoj ćerki monarha i predstavlja najveću čast koju suveren može dodeliti ženskom članu kraljevske porodice.

 

Druga mogućnost je da bi princ Lui mogao da postane vojvoda od Kembridža. Međutim, pošto je on trenutno drugi u redu za ovu titulu - iza princa Džordža - to je možda malo verovatno.

 

Ova titula takođe ima jedinstvenu istoriju, jer su je držala četiri različita pojedinca u periodu od 17 godina zbog raznih nesrećnih događaja.

Princ Endru nosi titulu najomraženijeg člana kraljevske porodice zbog skandala u čijem centru je bio. 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Ruski i beloruski teniseri ne mogu da igraju na Vimbldonu, umešana i kraljevska porodica

 

makonda-tracker