sudar svetova

"Stavila je ruku na moju ruku, pogledala me u oči i rekla 'HAJDE, VILIJAME': Princ otvoreno o svom odnosu sa pevačicom

0

U avgustu 2013. godine svet je bio svedok jedinstvenog susreta koji je spojio kraljevski sjaj, legendarni rok i sveži zvuk popa.

Tejlor Svift, Džon Bon Džovi i princ Vilijam
Tejlor Svift, Džon Bon Džovi i princ Vilijamfoto: Dominic Lipinski / AFP / Profimedia

Prestolonaslednik britanske krune princ Vilijam proslavio je 21. juna svoj 42. rođendan, o čemu mediji danima ne prestaju da bruje.

 

Naime, svoj divan dan budući kralj obeležio je ni manje ni više nego odlaskom na koncert pevačice Tejlor Svift, a video zapisi princa koji uz taktove numere "Shake it off" igra kao da niko ne postoji preplavili su internet.

 

Ipak, ono što malo ko zna jeste podatak da se Vilijam i plavokosa muzička zvezda poznaju već dugi niz godina, a jednom su čak i delili binu.

 

Sa velikim oduševljenjem fanovi su dočekali pojavljivanje britanskog prestolonaslednika u počasnoj loži prvog u nizu ovogodišnjih londonskih koncerata planetarno popularne kantri-pop senzacije.

 

Vilijam se sjajno provodio u društvu svoje dece, Šarlot i Džordža, igrajući i pevajući tekstove Tejlorinih najvećih hitova.

 

Iako se ovoga puta našao samo u ulozi gosta na tribinama Vembli stadiona, pre nešto više od 10 godina princ se lepoj pevačici pridružio na bini kada su ukrstili glasove.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

 

Pod svetlost reflektora u kultnoj londonskoj dvorani Royal Albert Hall, te avgustovske noći 2013. zajedno su stali princ Vilijam, Džon Bon Džovi i Tejlor Svift, stvarajući magično veče koju su prisutni opisivali kao "neponovljivo".

 

Bio je to humanitarni događaj u korist organizacije "Centrepoint", koju je princ Vilijam podržavao kao njen dugogodišnji patron. Ideja je bila da se sakupi novac za beskućnike u Londonu, ali veče je postalo mnogo više od toga - postalo je simbol zajedništva i snage muzike.

 

Bila je to noć za pamćenje
Bila je to noć za pamćenjefoto: Kip Carroll / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

Muzička legenda Džon Bon Džovi i mlada zvezda tek na početku svoje blistave karijere Tejlor Svift, pozvali su princa da im se pridruži na bini. Njihov zajednički nastup doneo je osvežavajuću mešavinu klasičnog roka, modernog popa i plemićke elegancije.

 

– Kada sam seo da gledam Džona Bon Džovija kako nastupa, pomislio sam: 'To je to. Moj posao je gotov. Idem na večeru za minut i možda ću moći da popričam sa nekim ljudima, a, znate, sada sam malo van dužnosti.' Nisam ni pomislio šta će se sledeće desiti – prisećao se ove večeri suprug Kejt Midlton.

 

 

– Sedim pored Tejlor Svift. Ona je sa moje leve strane. I nakon što je Džon otpevao svoju prvu pesmu, nastaje pauza i ona se okreće prema meni. Stavila je ruku na moju ruku, pogledala me u oči i rekla: 'Hajde, Vilijame. Hajde da pevamo.' – nastavio je svoju priču.

 

– Iskreno, ako vas Tejlor Svift pogleda u oči, dotakne vam ruku i kaže: 'Pođi sa mnom..' Poskočio sam kao kučence i rekao 'To zvuči kao sjajna ideja, pratiću te' – dodao je budući kralj.

 

 

Princ Vilijam, iako ne profesionalni pevač, svojim nastupom dodao je posebnu notu događaju - bilo je očigledno da je njegova podrška "Centrepoint"-u bila iskrena i duboka.

 

Dok su blicevi fotoaparata osvetljavali scenu, publika je bila zapanjena ovom neobičnom kombinacijom talenta i humanosti. Nastup je bio više od muzičkog performansa - bio je to trenutak kada su se svetovi spojili, kada su zvezde s neba sišle na zemlju da bi ostavile trag dobročinstva i umetnosti.

 

Tejlor je podstakla princa da izađe sa njom na binu
Tejlor je podstakla princa da izađe sa njom na binufoto: Kip Carroll / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

Kada je ovaj neobični trio svoju izvedbu priveo kraju, sala se podigla na noge i njihov nastup pozdravila iscrpnim aplauzom. Dok su se svetla gledališta gasila i poslednji gosti napuštali dvoranu, osećaj zadovoljstva i čuda ostao je u vazduhu.

 

Ta noć, kada su princ Vilijam, Bon Džovi i Tejlor Svift zajedno stali na binu, ostaće urezana u sećanjima kao primer kako umetnost može da izgradi mostove između ljudi i inspiriše promene koje su potrebne u svetu.

 

Poslušajte kako je njihov nastup zvučao na videu ispod:

 

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

 

 

makonda-tracker