nova drama u palati

Kažu da je VOLJENIJA I OD KEJT MIDLTON! Hospitalizovana članica kraljevske porodice koju Britanci OBOŽAVAJU

0

Nakon što su Kejt Midlton i Čarls III mesecima vodili tešku borbu protiv raka, koja i dalje traje, novi član kraljevske porodice ima zdravstvne probleme

Princeza Ana velika je podrška svom bratu kralju Čarlsu III
Princeza Ana velika je podrška svom bratu kralju Čarlsu IIIfoto: EPA-EFE/GUY BELL

Kako je javio Sky News, još jedna viša članica britanske kraljevske porodice suočava se sa zdravstvenim problemima.


U pitanju je princeza Ana, sestra kralja Čarlsa i jedina ćerka pokojne kraljice Elizabete, koja je zadobila "manje povrede i potres mozga" nakon incidenta u nedelju uveče, saopštila je zvaničnon Bakingemska palata.


Sve se dogodilo na imanju Getkomb park, a Čarls III obavešten je o ozledi njegove sestre i pridružuje se ostatku porodice u željama da se ona brzo oporavi.

 

Princeza Ana, sestra kralja Čarlsa
Princeza Ana, sestra kralja Čarlsafoto: EPA-EFE/NEIL HALL

- Njeno Kraljevsko Visočanstvo ostaje u bolnici Sautmid u Bristolu, kao mera predostrožnosti zbog posmatranja i očekuje se da će se potpuno i brzo oporaviti. Kralj je detaljno obavešten i pridružuje se celoj kraljevskoj porodici u slanju svoje najdraže ljubavi i dobre želje princezi za brz oporavak - istaknuto je u saopštenju.

 

Princeza Ana je obožavana u Britaniji

 

Sestra kralja Čarlsa III, malo je poznato, spada u najvrednije članove kraljevske porodice, a možda ima čak i najviše obaveza tokom godine.

 

Gotovo svakodnevno je pred očima javnosti, u posetama raznim organizacijama i učestvuje u brojnim projektima. Zbog toga su u vrhu svih anketa o tome koji su im članovi porodice omiljeni Kejt Midlton, princeza od Velsa, i princeza Ana obavezno na prvim mestima, a mnogi kažu da je ona "običnom narodu" simpatičnija i od buduće kraljice.

 

Ona je neustrašiva dama u godinama koja se pre nekoliko decenija sama spasila filmske otmice, a važi i za jednu od onih od koje svi u porodici strepe jer je direktna i beskompromisna kada je u pitanju poštovanje pravila.

 

Princeza Ana poznata je po doslednom poštovanju pravila i protokola
Princeza Ana poznata je po doslednom poštovanju pravila i protokolafoto: Keystone Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Princeza Ana, jedina ćerka kraljice Elizabete II i princa Filipa, rođena je 15. avgusta 1950. godine u Londonu, a od ranog detinjstva pokazivala je interesovanje za konjički sport i postala je uspešna takmičarka.

 

Godine 1971. osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u konjičkom sportu. Udala se za kapetana Marka Filipsa 1973. godine, a kasnije su dobili dvoje dece, Pitera i Zaru, ali njihov brak je okončan razvodom 1992. godine.

 

Princeza Ana je poznata po svojoj predanosti humanitarnom radu i trenutno je pokroviteljka brojnih dobrotvornih organizacija. Godine 1987. postala je prva članica britanske kraljevske porodice koja je učestvovala na Olimpijskim igrama, a udala se potom za Tima Lorensa 1992. godine.

 

Kraljica Elizabeta i princ Filip sa decom
Kraljica Elizabeta i princ Filip sa decomfoto: EPA-EFE/TIM GRAHAM / POOL

Njena posvećenost javnoj službi i radnoj etici čini je jednom od najaktivnijih članica kraljevske porodice. Ana je prepoznata po svojoj neposrednosti i praktičnosti, ali uspeva da vodi diskretan način života uprkos kraljevskim dužnostima.

 

BONUS VIDEO

Šta je Čarls rekao Vilijamu u trenutku kada ga je prestolonaslednik poljubio?

 

makonda-tracker