"opasna žena"

MOLI ga da se drži podalje od Harija?! JEDNA OSOBA koči Čarlsovo pomirenje sa sinom i verovatno pogađate ko je u pitanju

0

Dok se kralj Čarls III leči od raka, on navodno ne gubi nadu da će popraviti odnos s mlađim sinom, a dobro upućeni izvori kažu da za to postoji veliki kamen spoticanja.

Hari i Čarls na skijanju 2005. godine
Hari i Čarls na skijanju 2005. godinefoto: EPA-EFE/ARNO BALZARINI

Princ Vilijam, kralj Čarls i kraljica pratilja Kamila nedavno su "nastupili" kao trio na nacionalnom komemorativnom događaju povodom 80. godišnjice iskrcavanja britanske vojske u Portsmutu.


Kamila je ove godine bila među aktivnijim članovima britanske kraljevske porodice i odmenjivala supruga kada se on povukao iz javnosti i sa svojih dužnosti zbog borbe protiv raka, koji mu je otkriven početkom februara.


U svim prilikama, pa i u ovoj poslednjoj, bilo je očigledno da prestolonaslednik Vilijam i njegova maćeha imaju dobar odnos, što se ne može reći u slučaju Kamile i princa Harija, a sada se spekuliše da je to veliki kamen spoticanja u pomirenju kralja Čarlsa s mlađim sinom.

 

Princ Vilijam, kralj Čarls III i kraljica Kamila na obeležavanju Dana D
Princ Vilijam, kralj Čarls III i kraljica Kamila na obeležavanju Dana Dfoto: EPA-EFE/NEIL HALL/POOL

Kakvu ulogu Kamila ima u odnosu Čarlsa i Harija?


Kako piše Us Weekly, stvari su toliko loše da je Kamila molila Čarlsa da se drži podalje od Harija, što kralja stavlja u težak položaj.


Kamila ne voli Harija i ne želi da Čarls bude pod stresom dok se leči, pa pokušava da ograniči njihovu interakciju – tvrdi neimenovani izvor.

U međuvremenu, Čarls navodno "gaji nadu da će spasiti njihov odnos, ali je u velikom sukobu jer je Hari mnogo povredio Vilijama i Kamilu". Situacija nije jednostrana, primećuje anonimni izvor.


Hari je, takođe, povređen – naglašava on.


Princ Hari i kralj Čarls otuđili su se nakon što su vojvoda od Saseksa i njegova supruga Megan Markl napustili kraljevsko okrilje početkom 2020. godine. Od tada Hari nije krio svoja osećanja prema Kamili, koju je u svojim memoarima "Rezerva" označio kao zlikovkinju i u kasnijim intervjuima istakao da je ona "opasna žena", a nije krio ni svoju averziju prema njoj u dokumentarnom seriju "Megan i Hari" koji je par snimio za Netfliks.

 

Princ Hari ne krije da ne podnosi maćehu Kamilu
Princ Hari ne krije da ne podnosi maćehu Kamilufoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Kada su dokumentarci izašli, Kamila je bila besna – kaže drugi izvor. – Onda je posle "Rezerve" Kamila bila tužna zbog onoga što je rečeno o njoj. Srce joj je slomljeno i bila je zbunjena.


Kraljevski stručnjak Kristofer Andersen, autor knjige "Kralj: Život Čarlsa III" tvrdi za Us Weekly da su i Vilijam i Hari "uvek prezirali Kamilu".


– Molili su svog oca se ne oženi njom i nevoljno su pristali da se slože s tom šaradom ako Čarls održi obećanje da ona neće postati kraljica. Ta titula bi pripala Dajani da Kamila nije uništila brak njihovih roditelja – kaže izvor. – Kada je Čarls prekršio to obećanje, Vilijam i Hari su se osećali izneverenima.

Šta je princ Hari rekao o kraljici Kamili?


Mlađi sin kralja Čarlsa III je sugerisao da kraljica ima kontakte s tabloidima i da pokušava da se "opere" jer je Čarls s njom varao Vilijamovu i Harijevu majku princezu Dajanu, koja je bila voljena širom sveta.

 

Navodno ni Vilijam ni Hari nisu bili saglasni sa Čarlsovom odlukom da se oženi Kamilom
Navodno ni Vilijam ni Hari nisu bili saglasni sa Čarlsovom odlukom da se oženi Kamilomfoto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Ona je bila treća osoba u njihovom braku. Morala je da rehabilituje svoj imidž – rekao je princ Hari u jednoj od brojnih ispovesti.


Napisao si: "Želeo sam čak i da Kamila bude srećna. Možda će biti manje opasna kada bi bila srećna". Kako je bila opasna? – pitao je princa voditelj čuvene američke emisijie "60 minuta".


Jer je morala da popravi imidž. To ju je učinilo opasnom, zbog veza koje je gradila s britanskim medijima. Postojala je otvorena obostrana volja za razmenom informacija. A u porodici izgrađenoj na hijerarhiji i s tim što je ona bila na putu da postane kraljica supruga, zbog toga je trebalo da bude ljudi i leševa na ulicama – smatra princ Hari.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Šta je Čarls rekao Vilijamu u trenutku kada ga je prestolonaslednik poljubio?

 

makonda-tracker