konačno

KEJT MIDLTON SE POJAVILA posle 6 i po meseci! Ove fotografije čekale su se od Božića, a otkrivaju mnogo o njenom stanju

0

Princeza od Velsa, supruga princa Vilijama i buduća kraljica, napokon je viđena na nekom zvaničnom događaju, a usred svoje borbe protiv raka je rešila da prisustvuje Pozdravu bojama, u čast njenom svekru kralju Čarlsu III

Kejt Midlton u javnosti prvi put posle šest i po meseci
Kejt Midlton u javnosti prvi put posle šest i po mesecifoto: Tom Simpson / Sipa Press / Profimedia

U Londonu se danas održava tradicionalna ceremonija Pozdrav bojama (eng. Trooping the Colour), kojom se zvanično obeležava rođendan britanskog monarha, trenutno kralja Čarlsa III.


Poznat i kao Kraljeva rođendanska parada (ili Kraljičina rođendanska parada kada je čelu države žena), ovaj događaj organizuje se na Gardijskom konjičkom manježu, a dok članovi britanske kraljevske porodice koji su služili vojsku učestvuju paradi, ostali sve prate s balkona Bakingemske palate.

 

I ove godine, među njima je Kejt Midlton, princeza od Velsa!

 

Supruga princa Vilijama prisustvuje danas Pozdravu bojama, što je njeno prvo pojavljivanje na nekom zvaničnom događaju od decembra 2023. godine.

Prva njena fotografija koja se pojavila u javnosti snimljena je dok je Kejt sedela u automobilu, odevena u belu haljinu s rukavima i s belim fascinatorom na glavi, okružena svojom porodicom.

 

1 / 10 Foto: HENRY NICHOLLS / AFP / Profimedia

 

Sudeći po fotografiji, princeza je u daleko boljem stanju nego što se nagađalo i izgleda kao i ranije, pre svoje borbe protiv teške bolesti.

 

U galeriji se podsetite ranijih izdanja Kejt Midlton na Pozdravu bojama.

1 / 10 Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Pismo Kejt Midlton

 

Kejt Midlton najavila je juče da će biti s porodicom na paradi i podelila detalje o svom stanju.

Ja napredujem, ali, kao što svako ko prolazi kroz hemioterapiju dobro zna, ima dobrih i loših dana. Lošim danima osećate se slabo, umorno, morate da odmarate svoje telo. Dobrim danima, kada se osećate jače, želite da vam bude dobro – objasnila je ona u emotivnom pismu koje je podeljeno na zvaničnim stranicama princa i princeze od Velsa na društvenim mrežama.

 

Moja terapija traje i trajaće još par meseci. Onim danima kada sam dovoljno dobro, radujem se da učestvujem u školskom životu, provodim svoje vreme u stvarima koje mi daju energiju i pozitivnost, te počinjem pomalo da radim od kuće – objasnila je supruga prestolonaslednika britanskog trona uz svoj najnoviji portret.

 

Novi portret Kejt Midlton, princeze od Velsa
Novi portret Kejt Midlton, princeze od Velsafoto: Matt Porteous / Avalon / Profimedia

– Radujem se što učestvovati na Paradi povodom kraljevog rođendana ove nedelje, sa svojom porodicom, i učestvujem u nekolicini angažmana ovog leta, ali znam da nisam skroz spremna da izađem u javnost – istakla je princeza i dodala da "uči da bude strpljiva" i zahvalila se na razumevanju.

 

Šta se dešava s Kejt Midlton?

 

Podsetimo, Kejt Midlton poslednji put je viđena u javnosti na Božić po gregorijanskom kalendaru prošle godine, a sredinom januara je operisana, posle čega je u martu saopštila da joj je dijagnostikovan rak i da joj je predloženo da se podvrgne "preventivnoj hemioterapiji".

 

Kejt Midlton je 22. marta saopštila da je nakon njene operacije otkriveno da je 'rak prisutan'
Kejt Midlton je 22. marta saopštila da je nakon njene operacije otkriveno da je "rak prisutan"foto: The Prince and Princess of Wales / YouTube Printscreen

Ona se potom ponovo povukla iz javnosti i posvetila lečenju, a još od njene operacije u januaru, ceo "slučaj Kejt Midlton" pratile su brojna nagađanja i teorije zavere, pre svega zbog činjenice da se princeza od Velsa nije pojavila ni na jednom zvaničnom događaju i svaka njena fotografija koja je osvanula na internetu povlačila je mnogo pitanja i spekulacija.

 

Tome je posebno doprinelo to što je nekolicina novinskih agencija povukla Kejtin portret s decom princem Džordžom, princezom Šarlot i princem Luijem objavljen na Dan majki, a kao razlog su navedene "manipulacije".

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Šta je Čarls rekao Vilijamu u trenutku kada ga je prestolonaslednik poljubio?

 

makonda-tracker