misterija

TAJNA POSETA o kojoj bruji Engleska: Otkriveno gde je princ Vilijam juče bio bez supruge Kejt Midlton – ali ne i zašto

0

Pod velom misterije i bez prethodne najave, prestolonaslednik britanskog trona juče je posetio mesto na kom je prvi put bio u društvu supruge

Princ Vilijam obično najavljuje sve svoje posete zvaničnim institucijama u Velikoj Britaniji, ali s jučerašnjom to nije bio slučaj
Princ Vilijam obično najavljuje sve svoje posete zvaničnim institucijama u Velikoj Britaniji, ali s jučerašnjom to nije bio slučajfoto: JUSTIN TALLIS / AFP / Profimedia

Dok je Kejt Midlton i dalje posvećena lečenju karcinoma i ne pojavljuje se u javnosti, njen suprug princ Vilijam je gotovo svakodnevno pred očima javnosti i nastavlja sa svojim kraljevskim obavezama.


Prestolonaslednik je imao niz kraljevskih dužnosti u poslednje vreme, a najavljeno je da će, nakon tradicionalne ceremonije Pozdrav bojama, prisustvovati i Evropskom prvenstvu u fudbalu, gde će bodriti Englesku.


Međutim, i pored detaljno propraćenih i unapred najavljenih aktivnosti, princ Vilijam našao je vremena i za jednu privatno-poslovnu posetu za koju se saznalo naknadno.

Princ od Velsa je, naime, obišao MI6, Službu za tajnu obaveštajnu delatnost Ujedinjenog Kraljevstva, a detalji su obavijeni velom tajne, piše britanski Telegraph.

 

Princ Vilijam prilikom nedavno obeležavanja Dana D
Princ Vilijam prilikom nedavno obeležavanja Dana Dfoto: EPA-EFE/NEIL HALL/POOL

On se u četvrtak popodne sastao s delom službe koji se bavi stranim obaveštajnim podacima i štiti Veliku Britaniju od rizika u inostranstvu, a nije poznato da li je on razgovarao s Ričardom Murom, šefom ove organizacije, dok je Kensingtonska palata odbila da pruži dodatne informacije.


Princ Vilijam je prošli put, kao vojvoda od Kembridža, išao u privatnu posetu MI6-u 2022, a prethodno sa suprugom Kejt Midlton 2012. godine.


Kako piše Mirror, ovog puta princeza od Velsa nije bila s njim, a informacija da je posetio ovu organizaciju objavljena je u okviru spiska Court Circular, dnevne liste kraljevskih obaveza, tek danas.

 

BONUS VIDEO

Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata vladavinu

 

makonda-tracker