ko bi rekao?

Pred svima joj je SLOMIO SRCE: Princ Vilijam raskinuo s Kejt na VRLO nedžentlmenski način

0

Od prinčeva se očekuje najuglađenije ponašanje, ali Vilijam se na to nije mnogo obazirao kada je rešio da okonča vezu s Kejt Midlton

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kejt Midlton i princ Vilijam, vojvotkinja i vojvoda od Kembridža, u srećnom su braku više od decenije i ponosni su roditelji troje dece.


Jedan od najpoznatijih parova sveta važi i za jedan od skladnijih, ali njihova veza nije uvek bila idilična. Štaviše, pre mnogo godina su čak i raskinuli na određeno vreme!


Dobro je poznato da su se Kejt i Vilijam upoznali 2001. godine na Univerzitetu Sent Endruz u Škotskoj, a počeli su da se zabavljaju nakon nekoliko godina prijateljstva.

 

Po završenim studijama, princ Vilijam otišao je na vojnu službu, dok se Kejt zaposlila u jednoj od prodavnica brenda Jigsaw, kao asistent pri kupovini aksesoara. Uveliko se spekulisalo da li je lepa Kejt Vilijamova buduća supruga, a pojavile su se glasine da princ ne misli tako.


On je izlazio i provodio sa svojim mlađim bratom Harijem i prijateljima, a često se viđao sa svojom bivšom devojkom Džesikom Džekom Krejg. Navodno je Kejt Midlton kontantno bila ljuta na svog dragog i "osećala se ugroženo i poniženo", kako je kraljevski biograf Kristofer Andersen napisao u knjizi "Braća i supruge: Privatni životi Vilijama, Kejt, Harija i Megan". Navodno je i sam Hari morao da razgovara sa svojim bratom i zamoli ga da promeni ponašanje prema Kejt.


U to vreme Vilijam je imao 24 godine, a Kejt 25 i princ nije imao da nameru da se skrasi, pa je u jednom trenutku čak i raskinuo s Midltonovom, i to na vrlo nedžentmlenski način.


Kako je svojevremeno pisao Mirror, princ Vilijam pozvao je Kejt telefonom, i to dok je bila na poslu. Ona je izašla na parking, što su svi primetili kao vrlo nepbično jer je inače telefonirala u radnom prostoru.


Izašla je napolje iz straha da će neko čuti razgovor — rekao je svojeremeno za pomenuti portal neimenovani vojvotkinjin bivši kolega i dodao da su svi primetili da se nešto dešava.


Kejt je sve vreme šetala i izgledala uzrujano, kao da vodi raspravu. Ali nije plakala. Pročulo se da je to Vilijam i da imaju neke probleme. Sada je jasno o čemu se radilo — prisetio se on. — Kad se vratila u kancelariju, nije rekla ništa, a potom je nestala i nije se vraćala tog dana. Nismo tada previše razmišljali o tome. Ali kada sada razmišljam o tome, definitivno je to bila svađa između dečka i devojke.


Sve se dogodilo u aprilu 2007. godine, a navodno je raskid trajao najmanje 10 nedelja. Kako je u tom trenutku bio jedan od najpoželjnijih neželja na svetu, on je imao mnogo ponuda, ali je Vilijam navodno sve odbijao i ubrzo shvatio da mu nedostaju Kejt i njena porodica, nakon čega su se pomirili.


Tri godine kasnije, u oktobru 2010, pric Vilijam i Kejt su se verili, a u aprilu sledeće — tačno četiri godine posle raskida — venčali su se u Vestminsterskoj opatiji.


Prvo dete poznatog para — princ Džordž — rođeno je u julu 2013, a potom je 2015. godine stigla princeza Šarlot, nakon koje je 2018. rođen princ Luj.

 

 

 

makonda-tracker