JOŠ SE OPORAVLJA

Stigla potvrda iz Palate o POVRATKU KEJT na službene dužnosti: Jasno je do kada je NEĆEMO VIDETI u javnosti

0

Sve oči javnosti uprte u u princezu od Velsa, ali čini se da još nije vreme da se vrati svojim poslovima 

PALATA SE OGLASILA POVODOM POVRATKA KEJT MIDLTON
PALATA SE OGLASILA POVODOM POVRATKA KEJT MIDLTON foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Princeza od Velsa Kejt Midlton neće prisustvovati smotri pukovnika - tradicionalnoj probi za Trooping the Color - 8. juna, potvrdili su danas kraljevski zvaničnici u saopštenju koja stiže iz Palate.

 

Kako se navodi, ona nastavlja da se leči od raka. Bakingemska palata je takođe saopštila da će kralj Čarls III putovati ovom događaju i to sa kraljicom Kamilom.

 

Čarls (75) će voditi smotru vojnika na svojoj zvaničnoj rođendanskoj paradi iz kočije Askota Landaua sa Kamilom, što se smatra ustupkom kojem se pribeglo zbog saveta lekara dok monarh nastavlja da se leči od raka.

Za Pukovničku reviziju, general-potpukovnik Džejms Baknal, bivši komandant Savezničkog korpusa za brzo reagovanje, biće oficir za inspekciju u ime Kejt, koja bi se pojavila da nisu okolnosti takve kakve jesu u svojoj ulozi pukovnika Irske garde.

 

Ipak, Kejt nastavlja da se kloni javnih kraljevskih dužnosti tokom hemoterapije dok se odmara kod kuće, i vratiće se tek kada joj lekari daju saglasnost.

 

Ovo saopštenje dolazi nakon što je vojska uklonila tvrdnju iznetu u martu na svojoj veb stranici da će se Kejt pojaviti na Trooping the Color i da je počela da prodaje karte - što je izazvalo zabunu nakon što je Kensingtonska palata rekla da nije potvrdila njeno prisustvo.

 

OVOG JUNA PRINCEZU NEĆEMO VIDETI U JAVNOSTI
OVOG JUNA PRINCEZU NEĆEMO VIDETI U JAVNOSTI foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Prisustvo drugih članova kraljevske porodice na događajima Trooping the Color će biti potvrđeno kako se događaj bude približavao. Tokom Trooping the Colour, koji se održava na Paradi konjske garde u Vajtholu, kralj će izvršiti smotru gardista i oficira iz kočije.

 

Promena u odnosu na prošlogodišnju ceremoniju, na kojoj je Čarls pregledao trupe jašući na konju usledila je zbog njegovog komplikovanog zdravstvenog stanja. 

 

Izvori iz Kensingtonske palate jasno su stavili do znanja da oni "nisu konsultovani" u vezi sa saopštenjem Ministarstva odbrane da će Kejt prisustvovati ovom događaju. 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Britanska monarhija na pomolu velike krize - Čarls će morati još dugo da vlada 

 

makonda-tracker