važno je!

Za nju to je PRIORITET NAD PRIORITETIMA: Šta je to čime se princeza od Velsa bavi dok se mesecima leči od raka?

0

Princeza Kejt podvrgnuta je preventivnom tretmanu hemoterapijom, ali jedna stvar joj ipak zaokuplja pažnju 
 

KEJT SE OPORAVLJA OD RAKA, ALI NE ODUSTAJE OD DOBROTVORNOG RADA
KEJT SE OPORAVLJA OD RAKA, ALI NE ODUSTAJE OD DOBROTVORNOG RADA foto: Pool / Zuma Press / Profimedia

Princeza od Velsa, Kejt Midlton počela je da se leči od raka u martu ove godine kada joj je potvrđena dijagnoza raka. Ona je tada u drugi plan stavila sve svoje kraljevske dužnosti i oporavlja se daleko od očiju javnosti.

 

Od tada nismo imali priliku da je vidimo u javnosti, ali se prvi put nedavno moglo čuti da i te kako prati šta se dešava u oblasti koja je za nju veoma važna, a tiče se dece.

 

Lepa Kejt javno je izrazila uzbuđenje zbog novog izveštaja o napretku Centra za rano detinjstvo Kesingtonske palate, jer joj je ovo veoma važno i tome je pre nego što je otkriveno da je bolesna bila veoma posvećena.

 

 

Koliko joj to znači govori i činjenica da je upućena u sve što se radi uprkos činjenici da su joj lekari savetovali da se potpuno distancira od svakog stresa i bilo kakvog posla. Zbog toga se može reći da joj je ovo prioritet nad prioritetima. 

 

Portparol Kensingtonske palate je rekao:

 

- Rano detinjstvo je veliki prioritet za princezu od Velsa i ona je bila u potpunosti upućena u proces i razvoj rada radne grupe, i videla je izveštaj.

Međutim, kraljevski izvori su rekli Hello da ovo nije značilo povratak kraljevskim dužnostima za Kejt kojoj su „potrebni prostor i privatnost da se oporavi“ i neće se vratiti na posao dok joj njen medicinski tim ne da zeleno svetlo.

KEJT SE POVUKLA IZ JAVNOSTI, ALI PRATI DOBROTVORNI RAD
KEJT SE POVUKLA IZ JAVNOSTI, ALI PRATI DOBROTVORNI RAD foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kristijan Gaj, izvršni direktor Centra za rano detinjstvo Kraljevske fondacije, rekao je:

 

- Znam da je princeza neizmerno zahvalna članovima Radne grupe koji su napravili tako fantastičan napredak u ovom poslu u prošlosti godine.

 

Izvještaj, koji je izradio Deloitte u ime radne grupe, – pod nazivom Određivanje prioriteta ranog djetinjstva za srećnije i zdravije društvo – navodi kako bi veći fokus na ranom djetinjstvu stvorio sretniju i produktivniju radnu snagu danas i transformirao zdravlje i dobrobit za celokupno društvo Velike Britanije, kao i za generacije koje dolaze.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Eksperti kažu da je Britanije pred velikom krizom!

 

makonda-tracker