tako je moralo

Morao je da POGAZI svoju reč: Najnoviji potez na koji je kralj Čarls PRISILJEN doneo je neočekivane promene u porodici

0

Bolest kralja Čarlsa donela je velike promene na koje on ranije nije bio spreman, pa mu je to teško palo.

Kralj Čalrs morao je da pogazi sopstvenu reč
Kralj Čalrs morao je da pogazi sopstvenu rečfoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Nakon što je otkriveno da je kralju Čarlsu III dijagnostikovan karcinom, on je morao da smanji svoje prisustvo na događanjima važnim za monarhiju, što mu je posebno teško palo.

 

Osim same prirode bolesti, kralj je morao i da pogazi svoju reč i iako je svojom krunidbom najavio smanjenje monarhije, odnosno njenih radnih članova, sada je morao ipak zatražiti pomoć

 

Britanci su ovih dana ostali bili škirani kada su se na događaju od posebne važnosti za monarhiju, umesto kralja Čarlsa i kraljice Kamile, pojavili njegov najmlađi brat, princ Edvard sa suprugom, vojvotkinjom Sofi.

 

Upravo je od njih kralj zatražio pomoć da uskoče na njegovo mrsto u istorijskom trenutku.

 

 

8. aprila su vojvoda i vojvotkinja od Edinburga odradili svoju prvu veliku kraljevsku dužnost, i to u kraljevo ime na važnoj ceremoniji kojom se obeležila 120. godišnjica sporazuma između zemalja ujedinjenih protiv nemačkih ambicija u deceniji pre Prvog svetskog rata.

 

Odluka da da svoje puno poverenje bratu i snahi, da budu domaćini na tako značajnom događaju za monarhiju, jasan je znak da kralj Čarls III mora pogaziti svoju reč i doneti promene u ulogama kraljevske porodice.

 

Princ Edvard sa suprugom, vojvotkinjom Sofi
Princ Edvard sa suprugom, vojvotkinjom Sofifoto: EPA PHOTO AP POOL/ALASTAIR GRANT

Iako je svojim postupcima dao jasno do znanja kako će tokom njegove vladavine monarhija biti znatno smanjena, o zdravstvenim problemima nije mogao ni sanjati, pa je ovo zasigurno bio težak udarac i za njega.

 

Ono što je najzanimljvije je da niko nije ni pomislio da će se upravo Edvard i Sofi pojaviti na ovom događanju. Pretpostavljalo se da će na tom zadatku biti ili kraljica Kamila, koja već neko vreme na sebe preuzima sve zadatke, ili princeze Beatris ili Judžin. Ipak, svoj su zadatak odradili, onako kako se i očekivalo, besprekorno, navodi tportal.hr.

 

Bonus video

Šta je Čarls rekao Vilijamu u trenutku kada ga je prestolonaslednik poljubio?

 

makonda-tracker