iznenadićete se

Samo retki znaju: Koju ulogu je kralj Čarls imao na venčanju princa Vilijama i Kejt Midlton?

0

Dok su svi uzbuđeno gledali u Kejt i Vilijama, Čarlsova uloga je mnogim promakla 

KAKVA JE BILA ULOGA KRALJA ČARLSA NA VILIJAMOVOM VENČANJU?
KAKVA JE BILA ULOGA KRALJA ČARLSA NA VILIJAMOVOM VENČANJU?foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Princ Vilijam i njegova izabranica, princeza Kejt Midlton odlučili su da 2011. godine izgovore sudbonosno "da" i time se zavetuju na večnu ljubav jedno drugom. 

 

U tim trenucima bila im je potrebna pomoć najvažnijih i najbližih ljudi, a otac mladoženje, kralj Čarls, je odigrao veoma važnu ulogu, koju je retko ko primetio jer je  sva pažnja bila usmerena na Kejt i Vilijama.

 

Kralj Čarls je ponudio da pomogne u odabiru muzike za veliki i važan dan Vilijama i princeze Kejt.

 

 

On je odlučio da svoje odlično poznavanje klasične muzike upotrebi kako bi napravio izbor, za koji se pokazalo da je odličan. Skoro 2.000 gostiju uživalo je u muzici Johana Sebastijana Baha pre nego što ih je svojim umećem razgalio Edvard Elgar i ser Piter Maksvel Dejvis. 

 

Kralj Čarsl je bio počastovan što je baš on bio taj koji je odlučio koja muzika će se slušati u trenutku kada je kraljevsko venčanje gledalo preko 36,7 miliona ljudi.

 

Čarls je ranije rekao da je njegova ljubav prema muzici posledica ljubavi koju mu je prenela kraljica majka.

 

PRINC VILIJAM JE IMAO OGROMNU TREMU
PRINC VILIJAM JE IMAO OGROMNU TREMU foto: Dan Materna / MFDNES LN / Profimedia

 

Bivši kraljevski urednik Dankan Larkomb, jedan od 1.900 gostiju na ceremoniji 2011, govorio je o posebnom danu.

 

- Video sam kako Vilijam stiže i osetio sam koliko je bio napet. Bio je bled kao duh. Hari ga je odveo u sobu pored, bila su to braća u svom najboljem izdanju - mislim da Vilijam ne bi mogao da prođe kroz to bez Harija. Hari je imao ogroman osmeh na licu. Na neki način, bilo mu je drago što je Vilijam preplašen. Svi smo bili pretreseni i proverene su nam torbe. Gde god da se okrenete, bilo je obezbeđenje. Prvih 100 ljudi u redu za tron nalazilo se u toj jednoj zgradi, tako da je bezbednost bila od vitalnog značaja - ispričao je on.

 

Bonus video:

Kako princ Vilijam shvata vladavinju?

 


 

makonda-tracker