radila je na tome

Jednu borbu je već dobila: Najvažniju stvar na snimku kojim je Kejt Midlton saopštila da ima rak niste primetili

0

Kada je princeza od Velsa sela sama na klupu ispred kamere i počela da priča o svom zdravlju, njoj je trebalo mnogo više truda nego što bi bilo potrebno nekom drugom

Kejt Midlton saopštila je 22. marta da ima karcinom
Kejt Midlton saopštila je 22. marta da ima karcinomfoto: The Prince and Princess of Wales / YouTube Printscreen

Kejt Midlton, princeza od Velsa, razrešila je 22. marta sve dileme i pitanja o njenom zdravstvenom stanju, kada je objavila snimak u kom je saopštila da boluje od raka.


Supruga princa Vilijama sedela je sama na klupi u zamku Vindzor i ispričala kako je saznala da su promene koje su joj otkrivene zapravo kancerogene.


U januaru sam podvrgnuta velikoj abdominalnoj operaciji u Londonu, a u tom momentu mislilo se da moje stanje nije kancerozno. Operacija je bila uspešna, ali testovi nakon operacije pokazali su da karcinom jeste prisutan – rekla je ona.

 

Kejt Midlton, princeza od Velsa i supruga princa Vilijama
Kejt Midlton, princeza od Velsa i supruga princa Vilijamafoto: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Moj medicinski tim predložio je preventivnu hemioterapiju i sada sam u ranim fazama tih tretman – istakla je princeza od Velsa.

Kako ističe kraljevska biografkinja Sali Bedel Smit, Kejt Midlton je bila "iskrena, dostojanstvena, staložena i direktna" u svom izlaganju, a smatra da joj nije bilo lako da iznese ovo saopštenje. Mnogi, naime, zaboravljaju da je princeza od Velsa, iako je skupila hrabrost da sedne sama ispred kamere i priča o svom zdravlju, veoma stidljiva žena.

 

Zato je njoj trebalo više hrabrosti da snimi ovu poruku, tako ličnu i tešku, nego nekome drugom, a sve je iznela kao da joj nije predstavljala problem.

 

Kejt Midlton je otkriven rak nakon operacije u predelu abdomena
Kejt Midlton je otkriven rak nakon operacije u predelu abdomenafoto: BBC Studios / Avalon / Profimedia

Ona je urođeno stidljiva i trebalo joj je mnogo truda da uradi to – smarta Bedel Smitova.


Izvori bliski supruzi princa Vilijama i ranije su opisivali Kejt Midlton kao ženu koja je privatno "sramežljiva" i "prirodno introvertna".

 

Ona se izvrsno snalazi u javnom govoru, za koji je obučavana nakon što je bilo jasno da će postati supruga prestolonaslednika i buduća kraljica, ali morala je mnogo da radi na tome da se opusti i govori smelo ispred kamere i ljudi koje ne poznaje.

1 / 9 Foto: GEORGE ROGERS / Sipa Press / Profimedia

To nije nešto što ona voli da radi. Ona nije ekstrovertna osoba, to jednostavno nije ona. Ali zna da je važno da pruži pozitivan doprinos i postoje trenuci kada treba da izađete i govorite u prilog stvari u koje verujete – rekao je jednom prilikom izvor blizak princezi.
 

Pogledajte poruku Kejt Midlton.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima

 

BONUS VIDEO

Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata vladavinu

 

makonda-tracker