kraljica majka

Hariju je predviđeno MNOGO VIŠE novca nego Viijamu: Tajna nasledstva prinčeva koja je u prvi plan stavila mlađeg brata

0

Iako je princ Vilijam staariji od Harija, ovo je bila retka situacija gde je bio u podređenom položaju u odnosu na brata.

Princ Hari je od prabake nasledio mnogo više novca nego brat
Princ Hari je od prabake nasledio mnogo više novca nego bratfoto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Princ Hari, sudeći po natpisima i otkrićima britanskih medija, među kojim je Express, dobio je veliku svotu nasleđa i značajno veću od svog rođenog brata, Vilijama, koji je i stariji od njega.

 

Navodno, Hari je dobio značajan udeo od svoje prabake, Kraljice Majke, koja je i majka Elizabete II, a preminula je 2002. gdine.

 

Procenjeno vrednosti oko 70 miliona funti, imanje Kraljice Majke sadržalo je vredan sadržaj i nasleđe, preneto na njenu ćerku, kraljicu Elizabetu II.

 

1994 godine, Kraljica Majka usmerila je dve trećinu svog bogatstva u fond namenjen za njene praunuke. Navodi se da je princ Hari imao najviše benefita prema pravilima ovog fonda, i time dobio veću svotu novca u poređenju s Vilijamom, koji je stariji.

 

Šta su prinčevi nasledili?

 

Majka prinčeva, princeza Dajana, ostavila je veliko bogatstvo sinovima pre nego što je tragično preminula 1997. Inicijalno, malo ispod 13 miliona funti bilo je ostavljeno njenim sinovima, a ta svota se smanjila na 8,5 miliona funti, nakon troškova i poreza.

 

Međutim, sugeriše se da je ova svota porasla na više od 20 miliona funti tokom godina, a kada su zašli u dvadesete godine, obojica prinčeva su dobila pristup ovom novcu.

 

Podsetimo, Hari je sa suprugom Megan Markl postao finansijski nezavistan, kada su se odselili iz Velike Britanije i odrekli se vršenja dužnosti u porodici.

 

Trenutno se Harijevo bogatstvo procenjuje na oko 48 miliona funti, kao i Meganino.

 

Hari i Megan postali su finansijski nezavisni kada su naapustili kraljevsku porodicu
Hari i Megan postali su finansijski nezavisni kada su naapustili kraljevsku porodicufoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Zbog čega je Hari nasledio više novca od prabake nego Vilijam?

 

Razlog leži u tome što je finansijska budućnost prinčeva od početka imala izgleda da bude drugačija, jer Vilijam treba da nasledi mnogo toga kada postane kralj.

 

Vilijam je prvi u redu za tron, zato nije bio jednak s Harijem po pitanju nasledstva
Vilijam je prvi u redu za tron, zato nije bio jednak s Harijem po pitanju nasledstvafoto: Molly Darlington-REUTERS/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kao prvi u redu za tron, Vilijam će dobiti mnogo više od Harija, koji je niže u redu nasleđivanja i čak peti u redu za tron, a ta neravnoteža u njihovom životu uticala je na to da Hari nasledi mnogo više novca.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Na snagu stupio Zakon o utvrđivanju poreklu imovine

 

 

 

makonda-tracker