lažna vest?

Nova TEORIJA ZAVERE potresa Britaniju? Vest o smrti kralja Čarlsa uzburkala svet, više nije Kejt u centru pažnje

1

U ruskim medijima pojavila se vest u kojoj se tvrdi da je Čarls umro, ali je to ubrzo demantovano 

VEST O SMRTI KRALJA ČARSLA POTRESLA SVET
VEST O SMRTI KRALJA ČARSLA POTRESLA SVET foto: Stephen Lock / Zuma Press / Profimedia

Nakon što smo imali prilike da čujemo bezbroj raznih teorija zavere o tome šta se desilo sa princezom Kejt Midlton, sada su, čini se, teoretičari zavere "prešli" sa Kejt Midlton na kralja Čarlsa III.

 

Nakon što su se pojavile glasine da će Palata uskoro izdati veoma važno saopštenje pojavile su se nove neproverene informacije o zdravstvenom stanju kralja Čarlsa. 

 

Osim toga, Internetom kruže fotografije, za koje se pretpostavlja da su stare, a na kojima smo mogli da vidimo da su zastane na Palati spuštene na pola koplja, što znači da će uskoro stići loše vesti iz ovog kraljevskog mesta.

Javnost u britaniji, ali i celom svetu je ogrezla u teorije zavere, pa budući da nema nikakvih vesti, za sada je izvesno da su svi živi, dok se ne pojavi javno obaveštenje iz kraljevskih odaja.

 

Mnogi korisnici društevenih mreža su ubeđeni da Palata nešto krije, a atmsfera je toliko uzavrela da su sada sa Kejt prešli na kralja Čarlsa. 

 

Nekoliko velikih i uticajnih medija objavilo je da je kralj Čarls umro, ali je kasnije ta vest demantovana.

 

 

Sve ovo dolazi zbog toga što princeza od Velsa nije viđena na jasnoj, proverljivoj fotografiji od Božića, već je samo objavljena jedna njena fotografija na 8. mart za koju se izveo zaključak da je fotošopirana.

 

- BBC je navodno obavešten da pazi na 'izuzetno važnu' kraljevsku najavu.

NAJNOVIJE SPEKULACIJE UPUĆUJU NA SMRT KRALJA ČARLSA
NAJNOVIJE SPEKULACIJE UPUĆUJU NA SMRT KRALJA ČARLSAfoto: EPA / Olivier Douliery

Ovaj post, pregledan 1,5 miliona puta, glasio je: 

 

- Prema izveštajima, produkcijska jedinica BBC Events-a je obaveštena da pazi na 'veliku najavu' kraljevske porodice u svetlu trenutne zdravstvene krize koja potresa čitavu Britaniju. 

 

Ovo je navelo neke na spekulacije da je kralj preminuo - sugestija da bi čitaocima bilo oprošteno što misle da je neverovatna s obzirom na to da su vesti o smrti kraljice Elizabete II "procurile" tako brzo da su mnogi novinari saznali nekoliko sati pre princa Harija.

 

TEORETIČARI ZAVERE PREŠLI SA KEJT NA KRALJA ČARLSA
TEORETIČARI ZAVERE PREŠLI SA KEJT NA KRALJA ČARLSA foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

 

Za početak, prva osoba koja će biti obaveštena biće britanski premijer Riši Sunak, a zatim članovi britanskog kabineta, što znači da će vesti kaskadom proći kroz osoblje mnoštva državnih službenika britanske vlade.

 

Kada je Elizabeta preminula, novinske organizacije su dobijale dojave i voditelji su počeli da se pojavljuju obučeni u crno u pripremama za objavljivanje vesti.

 

 

Međutim, nema očiglednog razloga, niti je ponuđeno objašnjenje zašto bi Bi-Bi-Siju rečeno da se pripremi za saopštenje, ali nijedno saopštenje ne stiže danima kasnije. 

 

Mnogi su ipak ubeđeni da je u pitanju "lažna glasina" i da se u kraljevskoj porodici ne dešava ništa dramatično. 

 

makonda-tracker