ISKRENA

"Nikad nisam rekla deci mama i tata se više ne vole ": Bivša žena Momčila Otaševića prvi put progovorila o RAZVODU BRAKA

0

Prolazak kroz razvod je stresan trenutak, a kad su deca uključena u njega tad je situacija dodatno komplikovana 

BIVŠA ŽENA MOMČILA OTAŠEVIĆA O RAZVODU BRAKA
BIVŠA ŽENA MOMČILA OTAŠEVIĆA O RAZVODU BRAKA foto: Printskrin, Ana Paunković

Jelena Perčin, hrvatska glumica, bila je u braku sa Momčilom Otaševićem pet godina nakon čega su odlučili da je vreme da svako krene svojim putem. 

 

Kako je tada pisao Blic, Momčilo je prekinuo brak sa Jelenom jer se u njegovom životu pojavila druga ženska osoba, koja je takođe glumica, Ana Uršuli Najev.

 

Prošlo je nešto više od pola godine od njihovog razvoda, a Jelena je smogla snage da o tome i javno progovori.

 

 

- Potpuno je bio različit moj prvi razvod od ovog drugog jer su u pitanju različiti ljudi. Tu je situacija gde možeš dati svoj maksimum i nadati se najboljem. Tu nema pravila. Mogu posledice biti ovakve i onakve, ali ja mislim da je puno teže biti u lošem braku, rekla je u podcastu ”Mame kod Lane”.

 

Ona se osvrnula i na brak sa Momom, ali i na to kako su deca prihvatila njihovu odluku da više ne žive zajedno. 

 

- Nama nije velika promena jer je Momo, takav nam je posao, puno ga nije bilo, puno je radio pa u tom smislu nije deci bio šok. Mislim da je važno, i što mi se pokazalo od početka, ono što je moj stav, da je bitno da postoji komunikacija. Da deca vide komunikaciju među roditeljima i da ona nije patološka. Po mogućnosti da neke svoje ljutnje, povrede, uspe čovek staviti sa strane. Staviti stvarno decu na prvo mesto - objasnila je Jelena.

 

 

Ona je u tom razgovoru istakla da deca ne treba da osete ljutnju među bivšim supružnicima i da je komunikacija veoma važna, iako roditelji često misle da deca ne shvataju neke neverbalne znake koje oni jedno drugom šalju.

 

- Ukoliko se to ne može onda maksimalno izbegavati komunikaciju pred decom, upravo zato jer čitaju te znakove. Deca su zapravo jako prilagodljiva. Meni je bitno da nikad nisam rekla ni Loti, a sad ni Maši i Jakši mama i tata više nisu zajedno jer se ne vole. To mi je nešto grozno. Maša i Jakša su još uvek premali. S Lotom sam to kasnije komunicirala, negde u prvom osnovne je počela postavljati pitanja. Onda bi joj rekla, ne, ja volim tvog tatu. Nismo više zaljubljeni, nismo više u braku, ali ga ja volim i on je moj prijatelj i nekako mi je važan jer je tvoj tata. I onda oni tu steknu neku stabilnost i nemaju osećaj da moraju birati između dva roditelja - bila je jasna Jelena.

 

Deci su potrebna oba roditelja, svaki od njih ima svoju, važnu ulogu u njihovim životima - rekla je ona.

 

JELENA I MOMČILO SU OSTALI U DOBRIM ODNOSIMA
JELENA I MOMČILO SU OSTALI U DOBRIM ODNOSIMA foto: Amir Hamzagic/ATAImages

 

- Najčešće deca biraju slabijeg roditelja jer intuitivno osećaju da ga trebaju zaštititi. Ima i tih nekih faza koje treba izdržati i ne povoditi se za nekim sentimentom trenutnim nego dugoročno što je stvarno za njih dobro. Nema idealne porodice, ni oni koji su u braku, ni oni koji su rastavljeni. Niti je život idealan. Život nosi puno nepravdi i puno frustracija. Ako bih rekla da je nešto umeće življenja to je naučiti se živeti s tim da sam ne uđeš u frustraciju. Da znaš nekako naći radost u svemu, barem u onome što imaš, s jedne strane, a s druge strane da su neki promašaji, greške sastavni deo života. Jednostavno treba ići dalje, zaključila je Jelena Perčin, prenosi CDM.

 

Bonus video:

Đole Đogani o razvodu 

 

makonda-tracker