VESTI IZ KRALJEVSKE PORODICE

Ovo je njenih "5 minuta": Šta radi kraljica Kamila dok se Čarsl leči od raka?

2

Dok kralj odmara na selu, kraljica je sve preuzela u svoje ruke i čini se da joj ništa ne pada teško 

KRALJICA KAMILA PREUZELA SVE OBAVEZE NA SEBE I UŽIVA U NJIMA
KRALJICA KAMILA PREUZELA SVE OBAVEZE NA SEBE I UŽIVA U NJIMA foto: EPA / JOE CASTRO

Kralj Čarls je odlučio da se povuče sa svih javnih kraljevskih dužnosti nakon što se saznalo da boluje od raka. Čim su krenule terapije on je mir potražio daleko od kraljevske palate u Londonu. Otputovao je u Sandringem gde ima svu potrebnu negu.

 

Za to vreme kraljica Kamila ima dosta obeveza budući da je gotovo sve što je nekada Čarls radio ona sada preuzela na sebe. I uprkos činjenici da je to obiman posao, čini se da joj to ni najmanje ne predstavlja problem.

 

Kralj Čarls (75) i kraljica Kamila (76) često će dolaziti u London zajedno, jer se kralj tu leči od raka. Pre nekoliko dana on je primio dozu terapije kojoj je podvrgnut, a onda se sastajao sa osobljem palate, dok je kraljica imala poseban događaj u Klarens Hausu.

 

Kraljica Kamila s osmehom na licu dolazi na svaki događaj trudeći se da u što boljem svetlu predstavi kraljevsku porodicu i svog supruga. Na događaju koji je pre nekoliko dana odražan podršku joj je pružila i Brižit, vojvotkinja od Glostera.

 

U sredu se kralj Čarls vratio u Sandringem sam. Većinu vremena provodi otkako je objavio dijagnozu raka u kraljevskoj rezidenciji u Norfolku, gde se članovi kraljevske porodice tradicionalno okupljaju za Božić, a poslednjih nedelja je viđan kako posećuje crkvu Svete Marije Magdalene.

 

Na spisku njenih zaduženja našlo se mnogo toga, ali opšti utisak je da njoj ništa nije teško palo i da je konačno došlo njenih 5 minuta. Možda je ovo način da jednom kraljica Kamila izađe iz senke svog supruga i pokaže da je i ona podjednako sposobna da se nosi sa nizom izazova i svega što tako važna funkcija nosi. 

 

KAMILA JE OZBILJNO SHVATILA SVOJU ULOGU DOK SE ČARLS LEČI OD RAKA
KAMILA JE OZBILJNO SHVATILA SVOJU ULOGU DOK SE ČARLS LEČI OD RAKA foto: JOHN RAINFORD / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

 

Prošle nedelje, kraljica Kamila je pokazala svoju posvećenost kraljevskoj dužnosti kada je putovala šest sati autom da bi prisustvovala koncertu u katedrali u Solsberiju u južnoj Engleskoj nakon što je njen helikopter prizemljen zbog loših vremenskih uslova, što je onemogućilo da preleti 200 milja od tamo. 

 

- Let je otkazan zbog vremenskih prilika pa je odlučila da ide zemljom, što je bilo vrlo naporno putovanje – najmanje šest sati vožnje u normalnim uslovima. Kamila nije htela da izneveri kralja, uverivši ga da će nastaviti sa svojim rasporedom službenih obaveza uprkos svemu - rekao je izvor za Telegraf. 

 

Bonus video:

Skandal na krunisanju kralja Čarlsa III

 

makonda-tracker