bilo je emotivno

O čemu su pričali princ Hari i kralj Čarsl? Sastanak je trajao veoma KRATKO, a ovo je PRAVI RAZLOG

0

Uprkos svemu Hari je došao da vidi oca i izrazi svoju zabrinutost za njegovo zdravlje 

PRINC HARI JE KRATKO VIDEO OCA I SAD JE JASNO I ZAŠTO TAKO
PRINC HARI JE KRATKO VIDEO OCA I SAD JE JASNO I ZAŠTO TAKO foto: EPA-EFE/Andy Rain

Princ Hari nedavno je postetio svog oca kralja Čarlsa III nakon što je saznao da boluje od raka. Njihovog susret je trajao svega 45 minuta nakon čega je kralj napustio Klarens Haus.

 

U medijima se moglo pročitati da je kralj bio ljut što mora da čeka Harija, a odmah nakon što je popričao sa sinom otputovao je u Sandringem.

 

Harijeva supruga Megan Markl ostala je kod kuće u Montesitu u Kaliforniji sa decom, četvorogodišnjim princom Arčijem i dvogodišnjom princezom Lilibet.

 

 

Ni Bakingemska palata ni izvori iz organizacije Arčevel iz Saseksa nisu komentarisali sastanak. Ipak, jedan dobro pozicionirani izvor je rekao HELLO! da je, uprkos kratkoći njihovog ponovnog sastanka, kralj bio "izuzetno dirnut" posetom sina.

 

Kako navodi, bilo mu je drago da je Hari uprkost tome što je imao mnogo obaveza ipak "našao je vremena da vidi Harija oca što je pre mogao".

 

Kratko ponovno okupljanje bilo je prvo značajno vreme koje su otac i sin proveli zajedno od smrti Elizabete II u septembru 2022. Iako je Hari prisustvovao krunisanju svog oca prošlog maja, smatra se da su njih dvoje od tada imali samo površan kontakt zbog sukoba oko kontroverzne knjige "Spare".

 

PRINC HARI JE OBIŠAO OCA, ALI SASTANAK JE TRAJAO VEOMA KRATKO
PRINC HARI JE OBIŠAO OCA, ALI SASTANAK JE TRAJAO VEOMA KRATKO foto: EPA-EFE/NEIL HALL

 

Princ Hari nije bio jedini član porodice koji je u utorak otputovao da vidi Njegovo Veličanstvo. Princeza Beatris i njen suprug Edoardo Mapeli Moci fotografisani su kad su dolazili kod Čarlsa nakon što je njegova dijagnoza objavljena u javnosti.

 

Čini se da je Harijeva odluka da odleti kući bila mudra, ali takođe može ukazivati na ozbiljnost dijagnoze kralja Čarlsa.

 

Kraljevska urednica HELLO! Emili Neš je objasnila:

 

- Dolazak princa Harija je važan trenutak. Kraljeva dijagnoza će se ticati cele porodice, a posebno njegovih sinova i sasvim je prirodno da će Hari želeti da provede vreme sa njim posle toliko vremena. Radi se o porodici koja se okuplja u teškim vremenima, baš kao što bi to učinila svaka druga porodica.

 

KRALJ JE BOLESTAN I TREBA MU MIR I SPOKOJ
KRALJ JE BOLESTAN I TREBA MU MIR I SPOKOJ foto: HENRY NICHOLLS / AFP / Profimedia

 

Ipak, mnogi su se pitali o čemu su kralj i princ Hari razgovarali, kao i zašto je sastanak trajao tako kratko.

 

Robert Džobson, poznati novinar i pisac rekao je za The Sun da se kralj sa sinom sastao na samo 30, 45 minuta kako bi bilo što manje prilike da se uzruja i da mu se ionako komplikovano stanje dodatno pogorša.

 

Svaki produženi sastanak doveo bi do stresnijih tema koje bi otežale kraljev oporavak, istakao je.

 

- Niko ne želi da mu skoči krvni pritisak. Kralju nije baš dobro, bez obzira na vrstu raka, on je na lečenju - rekao je.

 

PRINC HARI JE OBIŠAO OCA ČIM JE ČUO ZA NJEGOVU BOLEST
PRINC HARI JE OBIŠAO OCA ČIM JE ČUO ZA NJEGOVU BOLEST foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

 

On je dodao da mu je sada mir najvažniji i da princ Hari to razume.

 

- Najbolja stvar za njega je mir. Nakon prvog poljupca, zagrljaja, onog "volim te, tata" i "nadam se da ćeš uskoro biti bolje", koja bi se pitanja pokrenula? Pričali bi o stvarima od kojih bi mu skočio pritisak" - naglasio je.

 

Nakon ovoga je jasno da su otac i sin samo površno razgovarali o novonastaloj situaciji i da nije bilo nikakvih bitnih tema do one koja se tiče Čarlsovog zdravstvenog stanja.

 

Uprkos dijagnozi, Bakingemska palata je potvrdila da će kralj Čarls nastaviti da "preuzima državne poslove i zvanične papire kao i obično", što uključuje održavanje sastanaka Tajnog saveta i nedeljne audijencije kod premijera.

 

Princ od Velsa će preuzeti dodatne odgovornosti usred dijagnoze raka njegovog oca. Veruje se da će Vilijam preuzeti dodatne dužnosti u vezi sa Čarlsovim javnim angažmanom, a ne njegovom ustavnom ulogom.

 

Bonus video:

Savet ginekologa za sve žene - rak se ne razvija preko noći

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker