iznenadili

Prećutao je najvažnije o sebi: Princ Hari i Megan Markl pokrenuli novi sajt i zbog DVA DETALJA Britanci su u neverici

0

Princ Hari i Megan Markl pokazali su kako žele da ih vidimo, a nekoliko stvari je odmah upalo u oči

Princ Hari i Megan Markl pokrenuli su novi sajt
Princ Hari i Megan Markl pokrenuli su novi sajtfoto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa pokrenuli su novi sajt svoje Fondacije Archewell, bez prethodne najave, a on je odmah privukao mnogo pažnje.


Oni su ranije koristili stranicu SussexRoyal.com, a sada su pokrenuli sajt Sussex.com, koji će koristiti da obaveštavaju javnost o svojim i aktivnostima fondacije koju vode.

 

Detalji na novom sajtu princa Harija i Megan Markl


Britanski mediji detaljno se bave podacima iznetim na njemu, a jedna "sitnica" odmah je upala u oči – nigde na sajtu ne pominje se da je princ Hari član kraljevske porodice, uprkos tome što je on i dalje peti u redu za presto i sin aktuelnog kralja Čarlsa III.

"Ko bi bio on da nije Čarlsov sin?", "On stvarno misli da je nešto u životu dobio svojom zaslugom", "Kako možeš da prećutiš jedino bitno u vezi sa svojim životom?", komentarišu Britanci na portalima ispod vesti o novom sajtu para.

Na naslovnoj stranici nalazi se fotografija princa Harija i Megan Markl nastala tokom ceremonije zatvaranja takmičenja Invictus Games u Dizeldorfu, iz septembra prošle godine. Očigledno je paru ovo omiljena fotografija jer su je iskoristili i kao božićnu čestitku krajem prošle godine.

Mnogi komentarišu i grb objavljen na sajtu, pored teksta "Kancelarija princa Harija i Megan, vojvode i vojvotkinje od Saseksa". Naime, oboje imaju svoje grbove, koje su dobili s titulama koje im kraljica Elizabeta dodelila posle venčanja, a na društvenim mrežama se može pročitati da se na sajtu nalazi samo Meganin grb.


Iako su stupili s mesta viših članova "Firme", kako se naziva prva postava kraljevska porodice, princ Hari i njegova supruga i dalje koriste titule, ali ih više ne oslovljavaju sa Njegovo ili Njeno kraljevsko visočanstvo. Iako isprva njihova deca Arči i Lilibet nisu nosila titule princa i princeze, odnedavno ih par predstavlja titulama.

 

Princ Hari sa suprugom Megan Markl
Princ Hari sa suprugom Megan Marklfoto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Biografija princa Harija na novom sajtu


Na Sussex.com navodi se da je princ Hari "humanitarac, vojni veteran, zagovornik mentalnog zdravlja i borac za zaštitu okoline", a dodaje se i da je posvetio svoj život ostvarenju ciljeva koji podstiču promene.


U nastavku se opisuje njegova vojna karijera, uključujući dva odlaska u Avganistan, zatim da je osnovao Igre nepobedivih (Invictus Games), međunarodno sporsko takmičenje za ranjenike, povređene i bolesne vojnike koji se bave sportom. Ističe se i da je princ pokrovitelj brojnih organizacija i član odbora African Parks, da je osnivač Archewell-a...


Kakk se navodi u biografiji, svoj humanitarni rad princ ne smatra poklanjanjem nego trajnom misijom.


Na kraju se pominje njegova autobiografija "Rezerva", u kojoj je princ Hari pisao o brojnim detaljima tokom života u kraljevskoj porodici, odnosu sa ocem, bratom, snahom...

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Megan Markl i Hari na koncertu Kejti Peri

 

makonda-tracker