sudbonosni susret

Nakon razgovora sa Harijem doneo NEOČEKIVANU ODLUKU: Kralj Čarls i kraljica Kamila iznenada NAPUSTILI LONDON

1

Dok su odlazili kralj Čarsl je tužno mahao iz automobila

foto: EPA /  ANDY RAIN
foto: EPA / ANDY RAIN

Princ Hari je doputovao u London nakon što ga je otac pozvao i rekao mu da boluje od karcinoma. On se odmah uputio na aerodrom u Los Anđelesu kako bi kupio kartu do Velike Britanije.

 

Hari je na put krenuo bez svoje supruge Megan Markl, koje je sa njihovo dvoje dece ostala u njihovoj porodičnoj kući u Montesitu.

 

- Vojvoda je razgovarao sa svojim ocem o njegovoj dijagnozi. On će putovati u Veliku Britaniju da vidi Njegovo Veličanstvo u narednim danima - saopštila je kancelarija vojvode i vojvotkinje od Saseksa.

 

 

Njih dvojica su se susreli i razgovarali duže od 45 minuta pre nego što je Hari otišao, a kralj se spremio za put. Nakon što je Hari otišao iz rezidencije i kralj Čarsl III ju je napustio sa kraljicom Kamilom. 

 

Kralj je odvezen u Bakingemsku palatu iz Klarens hausa, gde se veruje da je prebačen u Sandringem u Norfolku. Kralj je delovao emotivno dok je mahao iz svog automobila. Pored njega na zadnjem sedištu automobila je bila kraljica Kamila, koja mu je najveća podrška u ovim teškim danima.

 

Policija je zaustavila saobraćaj na motorima pre nego što su Čarlsov i Kamilin automobil izašao na ulicu. Helikopter je izleteo iza Bakingemske palate oko 10 minuta kasnije.

 

PRINC HARI DOPUTOVAO KOD OCA NAKON ŠTO JE ČUO DA BOLUJE OD RAKA
PRINC HARI DOPUTOVAO KOD OCA NAKON ŠTO JE ČUO DA BOLUJE OD RAKAfoto: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

 

Na adresu gde je boravio kralj Čarls danas je pristizalo cveće kao znak podrške kralju koji se suočava sa veoma teškom dijagnozom.


Očekuje se da će princeza Ana preuzeti neke dužnosti u ime svog brata u njegovom odsustvu, zajedno sa princom od Velsa.


Kako prenose strani mediji povratak kralja Čarlsa iz Norfolka očekuje se sledeće nedelje. 

 

KRALJ ČARLS ĆE BITI PODVRGNUT LEČENJU KANCERA
KRALJ ČARLS ĆE BITI PODVRGNUT LEČENJU KANCERA foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

 

- Dolazak princa Harija je važan trenutak za čitavu kraljevsku porodicu. Kraljeva dijagnoza će se ticati cele porodice, ali posebno njegovih sinova i sasvim je prirodno da će Hari želeti da provede vreme sa njim posle toliko vremena koliko ne žive zajedno - kaže Emili Naš, poznavalac kraljevske porodice.

 

- Radi se o porodici koja se okuplja u teškim vremenima, baš kao što bi to učinila svaka druga porodica - dodala je ona.

 

Bonus video:

Megan Markl

 

 

makonda-tracker