KAKO SU IZGLEDALI?

Čarlsovo lice otkrilo je kako se oseća: Britanski kralj i princ Vilijam prvi put u javnosti nakon vesti o bolesti (FOTO)

0

Iako je bilo najavljeno da se neće skoro vratiti poslu, princ Vilijam je morao da preuzme dužnosti kralja Čarlsa.

Kralj Čarls i kraljica Kamila pre odlaska u Norfolk
Kralj Čarls i kraljica Kamila pre odlaska u Norfolkfoto: HENRY NICHOLLS / AFP / Profimedia

Nakon vesti da je kralju Čarlsu III dijagnostikovan karcinom, životi članova britanske kraljevske porodice ne teku uobičajenim ritmom. Njegov sin, princ Hari, doputovao je iz Kalifornije gotovo odmah, kako bi posetio oca, premda je ubrzo i napustio Britaniju, a strani mediji ga nazivaju "beskućnikom" u sopstvenoj domovini.

 

S druge strane, ni princ Vilijam, koji je trenutno osoba na kojoj leži možda i najveći teret kada je u pitanju posao i Institucija, kako se naziva britanska kraljevska porodica, nije pošteđen promena.

 

Iako je najavljeno da će se sa suprugom Kejt Midlton, koja je ovih dana operisana, povući sa poslovnih dužnosti, on je morao da se vrati svojim obavezamam znatno ranije nego što je planirano.

 

 

Princ Vilijam u javnosti

 

Princ od Velsa uručio je preko 50 vrednih priznanja u ime svog oca, kralja Čarlsa III. To se događalo na dvoru Vindzor, gde je srdačno razgovarao s prisutnima, a imao je malu nezgodu, kada mu je jedna medalja ispala na pod.

 

Za princa Vilijama navodilo se da nema nameru da se sretne sa bratom Harijem, što se ispostavilo kao tačno.

 

Ipak, Vilijam je, kao i uvek, bio pribran i nasmejan, a kraj njega nije bila njegova supruga Kejt, za koju se navodi da se neće vratiti svojim obavezama do Uskrsa.

 

 

Kralj Čarls u javnosti

 

Kralj Čarls i kraljica Kamila fotografisani su dok su napuštali Klarens haus u Londonu, pre nego što su helikopterom prevezeni za Norfolk.

 

Kako su naveli izvori bliski kraljevskoj palati, kralj (75) je u dobroj formi.

 

Kralj Čarls bio je nasmejan dok je napuštao Klarens haus
Kralj Čarls bio je nasmejan dok je napuštao Klarens hausfoto: HENRY NICHOLLS / AFP / Profimedia

On je sve vreme bio nasmejan dok je mahao, kao i kraljica Kamila.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

OVO SU SIMPTOMI BOLESTI KRALJA ČARLSA! Urolog upozorio: Pogađa uglavnom starije muškarce, drugi je po učestalosti karcinoma

 

makonda-tracker