"To je ludo!"

Tajni račun, ljubavnica, dadilje "na crno"... Isplivali detalji o tome kako princ Albert i princeza Šarlin troše novac!

0

Novi skandal o porodici koja je na čelu Kneževine Monako isplivali su u francuskim medijima – ovoga puta tiče se miliona koje oni razbacuju

Princ Albert II i princeza Šarlin od Monaka
Princ Albert II i princeza Šarlin od Monakafoto: People Picture / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Monako je oduvek bio najglamuroznija zemlja Mediterana, a porodica koja upravlja Kneževinom bila je sklona skandalima, čemu se očigledno ne nazire kraj.


Bivši računovođa Kneževske palate Klod Palmero odlučio je da progovori o tome čemu je sve, tvrdi, svedočio i otkrio mnogo detalja o tome kako princ Albert II i njegova porodica troše novac.


On tvrdi da je princ Albert ima odvojen bankovni račun s kog je uplaćivao novac svojoj bivšoj ljubavnici i vanbračnoj deci koju ima, dok je njegova supruga princeza Šarlin od Monaka neumereno trošila.

Palmero je proveo više od dve decenije radeći za njih pre nego što je prošle godine otpušen, a proteklih godina je vodio beleške o troškovima, koje su sada objavljene u francuskim medijima, u listovima Le Monde i Libération.

 

Princeza Šarlin i princ Albert od Monaka
Princeza Šarlin i princ Albert od Monakafoto: Zabulon Laurent/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kako prenosi Daily Mail, princeza Šarlin je provela četiri meseca u bolnici tokom 2021. i 2022. zbog "dubokog umora", a njoj je redovno davano 1,2 miliona funti godišnje. Ipak, uspevala je preterano da troši! Navodno joj je 2015. bilo potrebno dodatnih 500.000 funti.


Dve godine kasnije je ona trošila toliko da je Palmero zapisao:


To je ludo! Nemam kontrolu nad princezinom potrošnjom.


Ona je navodno uložila skoro dva miliona za renoviranje kuće na Korzici i preuređenje svoje kancelarije, iznajmila je kuću na jednom francuskom ostrvu gde je boravila bez princa Alberta. Jednog dana je iznenada tražila 60.000 funti, a drugom prilikom je zabeležena jednokratna isplata Šarlin od Alberta u visini 171.000 funti, plus 4.200 u gotovini.

 

Princeza s decom Žakom i Gabrijelom
Princeza s decom Žakom i Gabrijelom foto: EPA-EFE/VALERY HACHE / POOL

Navodno je i njena porodica dobijala novac, pa je tako princezin brat Šon svojevremeno dobio 786.000 funti za kupovinu kuće.


Palmero je dalje zapisao i da je Šarlin od Monaka angažovala ilegalne imigrante za manje od 90 funti dnevno, a među njima su dadilje kojima je dala na čuvanje svoju novorođenu decu i žena koja je "vezala pse u tuš-kabini".

Princ Albert je, s druge strane davao novac nekadašnjoj ljubavnici Nikol Koste bez ženinog znanja, kao i da ona brine hoće li dobijati toliko novca ako Albert umre. Zbog toga stan koji joj je kupio u Londonu zavela pod imenom njihovog vanbračnog sina Aleksandrea, a Albert joj je pomogao da otvori prodavnicu u Londonu kada je izrazila želju da se vrati u modnu industriju.

 

Princ ALbert i princeza Šarlin od Monaka
Princ ALbert i princeza Šarlin od Monakafoto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Prinčeva vanbračna ćerka Jazmin dobija 73.000 funti na svaka tri meseca, a poklonjen joj je stan u Njujorku od 2,6 miliona i još 4.200 funti za 18. rođendan.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima

 

BONUS VIDEO

Crkvena zvona oglasila rođenje Princeze Marije Karađorđević

 

makonda-tracker