šuška se

Nekada iz ljubavi, danas za – 12.000.000 EVRA? (Ne)istina o tome šta vraća osmeh TUŽNOJ PRINCEZI o kojoj bruji Evropa

0

Dok se spekuliše da su princ i princeza od Monaka samo "ceremonijalni par", ne možemo da se ne setimo starog trača o njihovom tajnom ugovoru

Princeza Šarlin i princ Albert od Monaka na jednom doagađaju u hotelu u Monaku
Princeza Šarlin i princ Albert od Monaka na jednom doagađaju u hotelu u Monakufoto: CRY-Olivier Huitel. / The Photo One / Profimedia

Strani mediji javili su juče da princeza Šarlin od Monaka, supruga kneza od Monaka princa Alberta II, zapravo ne živi s njim u Kneževskoj palati. Čak ni u istoj državi s porodicom!


Francuski list Voici tvrdi da nekadašnja olimpijska plivačica i majka princa Žaka i princeze Gabrijele "stanuje u Švajcarskoj" i da supruga viđa isključivo "po dogovoru".


Zbog toga ih strani mediji nazivaju "ceremonijalnim parom", a navodno to ne utiče na njihovu decu jer su "dobri partneri" u zajedničkoj brizi o blizancima.

 

Ranije ove godine pisalo se da su princ Albert i princeza Šarlin rastavljeni, što je predstavnik za štampu ovog para negirao nazivajući tvrdnje neutemeljenima.
Ipak, ova glasina sve je podsetila na stari trač, koji je isplivao po povratku princeze Šarlin u Evropu nakon lečenja u Africi.

 

princeza šarlin i princ albert na trci formule 1
princeza šarlin i princ albert na trci formule 1foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA / POOL

Šarlin od Monaka provela je, naime, 11 meseci u Južnoafričkoj Republici, svojoj domovini, gde se lečila od misteriozne bolesti zbog koje je operisana više puta. Porodica nikada nije saoštila od čega je tačno bolovala princeza, iako je pominjana infekcija uha, grla i nosa, a mnogi su verovali da se supruga princa Alberta više nikada neće vratiti u Evropu.


Ipak, ona je sve iznenadila vrativši se u Monako, nakon čega je otišla na lečenje u Švajcarsku, ali je već mesecima često prisutna na događajima u Kneževini i očigledno u sjajnom stanju.

 

Nasmejana i u formi nakon što je vodila iscrpljujuću borbu protiv bolesti, ona blista u društvu supruga i mnogi su verovali da je njihovim problemima došao kraj. Nekada poznata kao "najtužnija evropska princeza", Šarlin danas izgleda vrlo zadovoljno. Da li je baš sve tako kako izgleda?

 

Naime, nakon što se princeza Šarlin vratila u Monako, francuski mediji su pisali da je princ Albert je sa svojom suprugom sklopio "ultrapoverljiv ugovor" po kom mora Šarlin godišnje da isplaćuje 10,2 miliona funti, odnosno skoro 12 miliona evra svake godine, za ispunjavanje njenih dužnosti konzort princeze.


Navodno je Albert učinio sve što je bilo u njegovoj mogućnosti da se Šarlin ponovo "pojavljuje s njim na javnim događajima".

 

1 / 6 Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER


Ali princeza se nije vratila po svaku cenu. Tražila bi da njen suprug potpiše ultrapoverljiv ugovor – pisao je magazin Voici. – Uslovi uključuju 12 miliona evra godišnje.


Odmah potom, belgijski list Paris Match objavio je da bi "princ Albert platio dobru sumu princezi da bi ga pratila na javnim dešavanjima".


Za razliku od nekih kraljevskih porodica, poput španske, supruga monegaškog vladara nema regulisanu platu, što znači da je princeza Šarlin u potpunosti finansijski zavisna od supruga, koji je milijarder.

 

princeza šarlin se više ne osmehuje besplatno?
princeza šarlin se više ne osmehuje besplatno?foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Naravno da princeza uživa u mnogim privilegijama, ali nema zagarantovan keš – rekao je tada neimenovani izvor za Mail Online. – Ona je prošla kroz vrlo težak period, pa bi imalo smisla da pokuša da obezbedi sopstveni izvor prihoda.


Šarlin, nekada poznatija kao olimpijka Šarlin Vitstok, viđala se princem albertom od 2006. godine, a venčali su se 2011. godine. Tri godine kasnije, dobili su blizance Gabrijelu i Žaka Onore Renijea, koji je naslednik prestola jer Albertova starija deca nisu rođena u braku.

 

 

BONUS VIDEO

Predsednik Vučić odlikovao Alberta II

 

makonda-tracker