U ZADNJI ČAS

Živela je na KOKAINU i dva jajeta nedeljno: Čuvena manekenka zaprepastila priznanjem o "DIJETI" koju ju je ZAMALO UBILA

0

Čuvena manekenka otkrila kroz koji pakao je prolazila da bi bila dovoljno mršava 

BEVERLI DŽONSON OTKRILA SVE O SMRTONOSNOJ DIJETI
BEVERLI DŽONSON OTKRILA SVE O SMRTONOSNOJ DIJETI foto: EPA / Nina Prommer

Čuvena manekenka Beverli Džonson godinama je nosila titulu supermodela, osvajala je svetske modne piste, nosila komde odeće najpoznatijih svetskih dizajenera. 

 

Ipak, iza te slave, uspeha i novca krila se teška sudbina, koju je ona odlučila da podeli sa ostatkom sveta. 


Beverli Džonson je priznala da se "navukla" na drogu 1970-ih nakon što je živela na dijeti koja se sastojala od kokaina, činije pirinča i dva jaja nedeljno u pokušaju da postane i ostane dovoljno mršava.

 

 

Prošlo je punih 50. godina od kada je postala supermodel i prva crnkinja koja se pojavila na naslovnoj strani Voguea. Cena njene tadašnje slave nije bila mala. Kako bi pomogla drugim devojkama koje imaju pretenzije da budu uspešne poželela je da ispriča svoje iskustvo.

 

Ona je rekla je za Page Six da je uzimala lek koji ubija apetit nakon što su je insajderi modne industrije ohrabrili da izgleda „isklesano do kosti“ kako bi to na fotografijama izgledalo savršeno.

 

- Naveli su nas da verujemo da kokain ne izaziva zavisnost. Nekada su svi koristili drogu, ali taj lek za modele je korišćen jer nismo jele - rekla je ona, pa je dodala:

 

 

- Sećam se da sam jela dva jaja i činiju smeđeg pirinča nedeljno. Tresala sam se u taksiju, ali nisam jela, samo sam uzimala lekove i drogu - priznala je ona, pa je dodala da su ih ključni ljudi iz modne industrije lagali i da su ih bodili da budu što mršavije.

 

Kaže da je počela da shvata svoju situaciju tek kada ju je zabrinuta majka naterala da jednog dana izađe iz kade i kada ju je stavial pred ogledalo.

 

- To je bio prvi put da sam videla svoje kosti kako me gledaju. To je bio poziv na buđenje - rekla je ona.

 

 

Rešila je da se izbori sa zavisnošću i vratila se normalnom životu. Od tada je prošlo više od 50 godina i samo zahvaljujući činjenici da joj je majka otvorila oči ostala je živa.

 

Danas ima 71 godinu i čest je gost emisijama u kojima se pojavljuje i govori o svojoj manekenskoj i glumačkoj karijeri, porodici, ljubavnicima i odrastanju u Bafalu u Njujorku, kao i o odavanju počasti legendarnim ženama koje su nastale pre i posle nje.

 

Tokom nedavnog pojavljivanja u emisiji Sirius KSM, legendarni supermodel je otkrio da su se ona i finansijer Brijan Mailian tajno venčali u Las Vegasu prošle godine.

 

Bonus video:

Manekenka i milioner

 

makonda-tracker