nesvakidašnja inspiracija

Sofija Loren na čelu armije superzvezda: Armani priredio MODNI SPEKTAKL za pamćenje pod venecijanskim zvezdanim nebom

0

Dok su, zbog štrajka Udruženja filmskih glumaca, mnoga velika imena izostati s 80. Filmskog festivala u Veneciji, Armani nije imao problema da okupi slavne na predstavljanju svoej kolekcije visoke mode

sofija loren na haute couture reviji modne kuće Armani tokom 80. Filmskog festivala u Veneciji
sofija loren na haute couture reviji modne kuće Armani tokom 80. Filmskog festivala u Venecijifoto: Giandomenico D'Angelo / ipa-agen / PA Images / Profimedia

Italijanski modni dizajner Đorđo Armani doneo je sjaj i zvezde modnom revijom "Samo jednu noć", koja je održava za vreme 80. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji.

 

Ovaj 89-godišnji dizajner je, javlja Rojters, priredio razigranu predstavu inspirisanu svetom filma za svoje slavne goste.

 

Među kojima su bile italijanska filmska diva Sofija Loren, američka glumice Džesika Čestejn i Sidni Svini, glumac Rege Žan Pejdž i mnogi drugi.

 

Džesika Čestejn  na haute couture reviji modne kuće Armani tokom 80. Filmskog festivala u Veneciji
Džesika Čestejn na haute couture reviji modne kuće Armani tokom 80. Filmskog festivala u Venecijifoto: David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ovim šouom je, inače, proslavljena veza čuvenog kreatora i sveta kinematografije, a zanimljivo je da je ovo  prvi Armanijev povratak u Veneciju od 1990. godine, kada je predstavljen njegov dokumentarac Made in Milan, u režiji Martina Skorsezea.

 

Nova kolekcija couture linije Armani Prive umnogome je inspirisana harlekinom, što se ogleda u dezenima i naboranim kragnama u duhu starih vreemena, dok su mnoge pantalone, topovi, haljine i aksesoari za glavu ukrašeni šljokicama.

 

Uglavnom crnim komadima dodate su plavi, zeleni i ružičasti detalji, dok ima i nekoliko dramatičnih i efektnih toaleta u jarkim bojama, a siluete su mahom stroge i pripijene uz kožu, premda ima i vrlo lepršavih modela.

 

Kako je to izgledalo, pogledajte u galeriji.

1 / 10 Foto: EPA-EFE/ANDREA MEROLA


Armanijevi modni spektakli "Samo jednu noć" ranije su se održavali u drugim metropolama, poput Tokija, Njujorka, Londona i Dubaija.

 

BONUS VIDEO

Ovo ni Đorđo Armani ne može da sašije

 

makonda-tracker