uz nju je vilijam

Prve informacije o Kejt Midlton nakon operacije: Poznato PRINCEZINO STANJE i detalji oporavka koji će trajati 3 meseca

0

Princeza od Velsa se oporavlja nakon abdominalne operacije, a sad je poznato i kako se oseća

KAKO SE OSEĆA KEJT NAKON OPERACIJE?
KAKO SE OSEĆA KEJT NAKON OPERACIJE?foto: Chris Jackson / AFP / Profimedia

Princeza Kejt Midlton juče je primeljena u bolnicu zbog operacije koja je planirana, a sada je poznato i kako se oseća nakon što je prošao jedan da od hiruškog zahvata.

Dobro obavešten izvor iz palate otkriva da se Kejt Midlton "dobro" oseća posle operacije abdomena. Princ Vilijam (41) je posetio u četvrtak svoju suprugu na privatnoj londonskoj klinici, gde se nalazi na lečenju nakon intervencije.

Kensingtonska palata saopštila je da je operacija bila "uspešna". Magazin Pipl je preneo da Kejtino stanje nije bilo opasno po život, ali je svakako zahtevalo lečenje.

Zbog njene operacije Vilijam je promenio raspored kako bi bio pored svoje žene i njihovo troje dece - princa Džordža (10), princeze Šarlot (8) i princa Luisa (5) kod kuće u Vindzoru.

Dok se Kejt dobro oseća nakon njene operacije njen put ka oporavku tek počinje jer se očekuje da će ostati u bolnici do četrnaest dana, a zatim da nastavi da se oporavlja kod kuće oko tri meseca. U međuvremenu, Kejt je otkazala ili odložila kraljevske dužnosti i planirala inostrane posete.

Raspored princeze je bio veoma ispunjen, naročito u prvih nekoliko meseci, ali je odlučila da sve odloži dok se potpuno ne oporavi.

KEJT SE OPORAVLJA OD OPERACIJE
KEJT SE OPORAVLJA OD OPERACIJE foto: Pool / Zuma Press / Profimedia

Kejt se takođe "radovala" predstojećem putovanju u inostranstvo, ali joj je i taj plan propao.

Pošto je Kejt odložila javne dužnosti za mnogo posle Uskrsa, od nje se očekuje da preuzme kraljevske obaveze do druge nedelje aprila.


Na Dan Svetog Patrika, Kejt obično učestvuje u godišnjim svečanostima zajedno sa Irskom gardom. Kejt je proglašena za počasnog pukovnika Irske garde kada su pukovi raspoređeni ubrzo nakon smrti kraljice Elizabete. Ipak, ove godine je njeno pojavljivanje upitno.

OPORAVAK LEPE PRINCEZE TRAJAĆE NAJMANJE 3 MESECA
OPORAVAK LEPE PRINCEZE TRAJAĆE NAJMANJE 3 MESECA foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

U saopštenju u sredu, palata je rekla da Kejt „ceni interesovanje“ javnosti za njeno zdravstveno stanje, ali se nada da će razumeti da želi da svoju privatnost zadrži za sebe, kako bi obezbedila deci što normalniji život. Ona je takođe insistirala na tome da njen lični medicinski karton ostane privatan.

- Kensingtonska palata će, stoga, pružati najnovije informacije o napretku Njenog Kraljevskog Visočanstva samo kada bude bilo značajnih novih informacija koje treba podeliti - navodi se u saopštenju.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Kako je Kejt Midlton izgledala u mladosti?

makonda-tracker