tako šik

Ne trebaju im štikle bi bile SINONIM ZA ELEGANCIJU: Princeze i kraljice imaju nepogrešiv recept za otmen izgled u ravnom

0

Vrtoglavo visoke potpetice uvek su poželjan dodatak odevnoj kombinaciji u svečanim prilikama, ali one nisu neophodne, a na to nas sve češće podsećaju članice evropskih kraljevskih porodica

Kraljica Meri od Danske i španska kraljica Leticija
Kraljica Meri od Danske i španska kraljica Leticijafoto: Ida Marie Odgaard / AFP / Profimedia

Ako i postoji savršen recept za izgled "moderne princeze", on se razlikuje od jedne poznate dame do druge, u zavisnosti od toga šta je čiji zaštitni znak.


Kada je u pitanju kraljica Leticija od Španije, to su pažljivo birani krojevi, dok Kejt Midlton, princeza od Velsa, preferira midi-haljine i spektakularne fascinatore. Kraljica Meri od Danske često nosi spoj sakoa i rolke, dok kraljica Maksima od Holandije obožava vibrantne boje i maestralno ih spaja s nakitom.


Međutim, ono što je svima zajedničko jeste njihova ljubav prema visokim štiklama, ali to bi moglo oda se promeni – odnedavno većina evropskih princeza i kraljica najčešće nosi ravnu obuću!

Njihov trik je jasan: neka ostatak kombinacije bude vrlo otmen, a obuća svedena i šik i efekat će biti sličan kao na visokim štiklama.


Najnoviji takav dodatak garderobi španske kraljice Leticije jesu romantične cipelice brenda Adeba, verzija baletanki s udobnom kvadratnom potpeticom.

1 / 7 Foto: Miguel Cordoba / Sipa Press / Profimedia


Kejt Midlton, takođe, sve češće umesto salonki s tankim štiklama bira baletanke, ili sasvim jednostavne modele ili s efektnom šnalom, a imali smo priliku i da je vidimo u ravnim cipelama otvorene pete.

 

Slingback cipele Kejt Midlton na polo meču 2022.
Slingback cipele Kejt Midlton na polo meču 2022.foto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

U zavisnosti od prilike, i nova danska kraljica Meri spušta visinu svoje štikle u poslednje vreme, a neki od njenih efektnijih modela obuće su ravne espadrile i slingback nude cipele s kvadratnom potpeticom.

 

Kraljica Meri od Danske tokom posete Holandiji
Kraljica Meri od Danske tokom posete Holandijifoto: PE / Teresa / Profimedia

I kraljica Maksima od Holandije obožava visoke štikle, ali možemo da je vidimo i u ravnoj obući, a tokom posete Africi prošetala je u vrlo šik ravnim papučama otvorenih prstiju.

 

Kraljica Maksima u Africi
Kraljica Maksima u Africifoto: RUT / SplashNews.com / Splash / Profimedia

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Cipele o kojima se priča

 

makonda-tracker