ravne, a elegantne

Kako izgledaju čizme koje Kejt Midlton nosi 20 godina? Kupila ih je pre udaje, slažu se uz sve i rasprodaju za sekund

0

Mnogo pre nego što je postala supruga princa Vilijama i modna inspiracija, kao mlada studentkinja Kejt Midlton izazvala je pravu pomamu pojavivši se u ovim praktičnim i šik čizmama koje i danas nosi često

Kejt Midlton, princeza od Velsa i supruga princa Vilijama
Kejt Midlton, princeza od Velsa i supruga princa Vilijamafoto: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Otkako je ušla u kraljevsku porodicu, Kejt Midlton privlači pažnju svojim stilom i prešla je veliki put od simpatične studentkinje koja prati aktuelne trendove do jedne od najbolje odevenih žena na planeti.


Sve to vreme, uz izabranicu princa Vilijama je bio njen pouzdani par čizama kog se ne odriče ni danas.


Uz ime princeze od Velsa već godinama se vezuje tzv. "efekat Kejt Midlton", koji podrazumeva da se odmah rasproda ono što ona obuče, a da on zaista postoji uverila se dizajnerka Penelope Čivers.

Upravo ona stoji iza para čizama u kojima smo Kejt videli mnogo, mnogo puta.

 

Kejt Midlton na sportskom sajmu ispred palate Blenhajm 2004.
Kejt Midlton na sportskom sajmu ispred palate Blenhajm 2004.foto: SL/ICE / Capital pictures / Profimedia

Njena fotografija s palatom u pozadini postala je "viralna". Naša nova princeza predstavljena je svetu u svojim čizmama s dugim resama. Ostalo je, kako kažu, modna istorija. Nikada neću zaboraviti taj dan. Telefon nije prestajao da zvoni, naravno, rasprodali smo sve za nekoliko minuta – ispričala je Čiversova za InStyle.

 

Čizme koje Kejt Midlton nosi godinama


U pitanju su čizme nazvane Long Tassel čija cena trenutno iznosi 695 dolara, a prvi put je u njima Kejt viđena 2004. na događaju u palati Blenhajm, odnosno pre skoro 20 godina. Kombinovala ih je do sad na mnogo načina – s farmerkama, kratkim suknjama i haljinama, a nosila ih je mahom u manje formalnim prilikama otkako je supruga princa Vilijama. Najradije ih spaja s maslinastozelenim parka jaknama i uskim pantalonama, kada vreme provodi u prirodi.

1 / 5 Foto: Owen Humphreys-PA/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia


Reč je o modelu ravnog gumenog đona, s rajsferšlusom sa strane, koji se proteže celom dužinom čizme i s kog padaju rese, a ima decentnu kopču na vrhu.

 

Sežu do kolena i imaju upečatljiv "rad" inspirisan čipkom na vrhu, a Penelope Čivers ispričala je da je potrebno dva dana da se napravi jedan par ovih čizama.

 

 

Reč je o takozvanim "jahaćim čizmama", a nedavno je predstavljena interesantna "kropovana" verzija gležnjača istog dizajna.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Kako je Kejt Midlton pokušala da smiri princa Luija na krunisanju

 

makonda-tracker