njenih 5 minuta

Kako porodica od milošte zove kraljicu Kamilu? Čarlsa je ovaj njen NADIMAK oduvek NERVIRAO, a nju veoma ZABAVLJAO

0

Kamila ga obožava, dok se njenom suprugu nikada nije sviđao 

NADIMAK KRALJICE KAMILE
NADIMAK KRALJICE KAMILE foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Članovi kraljevske porodice imaju svoje male porodične tajne, baš kao i sav običan svet. Budući da je godinama deo kraljevske priče kraljica Kamila se implementirala u ove redove, a nadimak koji je dobila samo potvrđuje da se oduvek znalo da će se dočepati laskave titule "kraljice".

 

Kraljevska porodica je gotovo svakom svom članu dala po neki nadimak, po kojem je bio poznat samo unutar porodice. Kamila je svoj nadimak dobila još mnogo pre nego što je Čarls proglašen kraljem.

 

Pre nego što je preuzela ulogu kraljice, Kamilu je njena porodica nazvala „Lorraine“, što je razigrano navođenje francuske reči „La Reine“, što znači „Kraljica“.

 

Iako je taj termin zabavljao tadašnju vojvotkinju od Kornvola, navodno se nije tako dopao na tadašnjemprinca od Velsa, a sada kralju Čarlsu, piše Dejli mejl.

 

- Uvek je videla smešnu stranu toga — čak i ako princ Čarls nije - kaže prijatelj u novoj knjizi kraljevskog biografa Roberta Hardmana, The Making of a King: King Charles III and the Modern Monarchi (koja je izašla 18. januara).

 

Debata oko Kamiline titule trajala je skoro dve decenije, a prve izjave su ukazivale da će ona koristiti titulu „NJKV princeza supruga“ nakon Čarslovog krunisanja. Međutim u februaru 2022. kraljica Elizabeta je javno podržala Kamilu kao kraljicu suprugu u svojoj poruci o platinastom jubileju, što je ključni trenutak koji je promenio priču.

 

KRALJICA KAMILA JE DOČEKALA SVOJIH 5 MINUTA
KRALJICA KAMILA JE DOČEKALA SVOJIH 5 MINUTA foto: Phil Loftus / Capital pictures / Profimedia

 

Na dan krunisanja kralja Čarlsa, Bakingemska palata je usvojila "kraljicu" u odnosu na "kraljicu suprugu" u svom spominjanju Kamile, učvrstivši njen uzvišeni status u monarhiji.

 

Hardman je takođe primetio da je Kamila prošla kroz period prilagođavanja u razumevanju svoje novootkrivene uloge, postepeno shvatajući da se reference na „Njeno veličanstvo“ odnose na nju.

 

- Očigledno, ona svoju ulogu shvata veoma ozbiljno, ali mi smo odgajani da ne budemo u centru pažnje. Tako da mislim da je to u velikoj meri deo onoga što je čini onim što jeste - kaže u knjizi Kamilina mlađa sestra Anabel Eliot.

 

GODINAMA JE IMALA PRETENZIJE NA TITULU KRALJICE
GODINAMA JE IMALA PRETENZIJE NA TITULU KRALJICE foto: Parsons Media / Pool / imago stock&people / Profimedia

 

- Za ostatak porodice, ovo ponekad izgleda potpuno nadrealno. Ali ona, hvala bogu, ona je dočekala svojih 5 minuta - nastavlja Eliot.

 

- Ima dosta nepoštovanja: 'Ti nama nisi kraljica', i tako dalje. Ima dosta svega toga, ali se čini da nju to mnogo ne pogađa - zavrišio je on.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Kakva je bila kraljica Elizabeta?

 

makonda-tracker