KAO SAV NORMALAN SVET

MNOGI OD OVIH NADIMAKA ĆE VAS NASMEJATI: Evo kako članovi britanske kraljevske porodice zovu jedni druge

0

Još uvek se na Ostrvu prepričava anegdota kad je mali princ Vilijam pao i plačući vikao: "Gari, Gari", na šta je jedan prolaznik pitao ko je Gari, a utom se pojavila kraljica Elizabeta II i, onako otmena kakva jeste, odgovorila: "Ja sam Gari".

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Iako ne sumnjamo da su i iza zatvorenih vrata Bakingemske palate članovi britanske kraljevske porodice uglađeni i zlatnim kašikama jedu u svojim skupocenim kompletima, oni su ipak samo još jedna porodica. Zato svako od njih ima simpatične nadimke koje su stekli proteklih decenija, a ovo su samo neki od njih.

 

Kraljica Elizabeta II nesumnjivo ima najviše nadimaka jer je ona majka, baka, prabaka i još mnogo, mnogo toga pored toga što je monarh i jedna od najmoćnijih žena planete. Najpoznatiji njen nadimak je Lilibet, po kom su princ Hari i Megan Markl nazvali svoju nedavno rođenu ćerku, koji je Elizabeti nadenuo njen otac Džordž VI. Njeni unuci Vilijam i Hari zovu je baka, a kad je bio mali princ Vilijam nije umeo da izgovori reč granny (bakica), pa ju je zvao — Gari! Njegov najstariji sin princ Džordž i sam ima simpatičan nadimak za svoju prabaku: Gan-Gan, a tako ju je zvao otkad je imao dve i po godine. Pokojni princ Filip zvao je svoju suprugu Kebidž (Cabagge - kupus), dok je neki članovi porodice poput Kamile Parker-Bouls i supruge princa Edvarda Sofi Ris-Džouns zovu Mama.

 

1 / 11 Foto: Profimedia


Princ Vilijam je za svoju decu Papa, a najstariji Džordž zove ga još i Pops. Ostatak porodice obično vojvodu od Kembridža zove Vil, a novinari su jednom bili prisutni kad je Kejt Midlton suprugu rekla — Bejb, dok ga je pokojna princeza Dajana zvala Vombat. Njihovu ćerku princezu Šarlot tata je pred kamerama jednom nazvao Minjonet, dok je poznato da je mamama zove Loti.


Poznato je da princa Harija supruga Megan zove Hez i Ejdž, dok smo njega više puta čuli kako o svojoj dragoj priča kao o Meg. Insteresantno, princ Čarls je smislio vrlo kreativan nadimak za Megan Markl: Volfram, jer je čvrsta, ali fleksibilna kao ovaj metal. Harijev i Meganin sin Arči je od mame dobio nadimak Arč, a poznato je da ga oboje ponekad zovu Baba.


Dobro je poznato da se princ Čarls i Kamila Parker još od prvih dana veze zovu Fred i Gladis, a budućeg kralja Velike Britanije najstariji unuk princ Džordž zove Deda od Velsa.

 

 

makonda-tracker