iskrena

"Zašto je žena ženi postala neprijatelj?": Sloboda Mićalović progovorila o OSUĐIVANJU i odluci da neko (NE)DOJI dete

0

Sloboda je poznata po tome da uvek kaže iskreno ono što želi, a ovog puta se osvnula na žensko ženske odnose 

SLOBODA MIĆALOVIĆ ISKRENO O DOJENJU
SLOBODA MIĆALOVIĆ ISKRENO O DOJENJU foto: Antonio Ahel/ATA Images

Glumica Sloboda Mićalović jedna je od onih žena koje o svemu govore otvoreno. Često u medijima govori o odgajanju dece, svojim iskustvima iz svih sfera života. 

 

Nedavno je gostujući u jednom domaćem potkastu otkrila i svoje stavove o odgajanju dece, a među njima je bio i onaj o kojem se često polemiše, naročito među ženama.

 

U pitanju je bila tema o dojenju novorođenčadi, a Sloboda je, kao uvek, bila slobodna da iskaže svoje stav na ovu temu. Ona je skrenula pažnju na to da je i sama dojila svoju decu sve dok je imala dovoljno mleka, ali da je uporedo, budući da je rodila bliznakinje, morala da im daje i dohranu. 

 

 

- Zašto ti ne bi dojila svoje dete? Nemam ništa protiv kada žena izabere da to ne radi, ali ja samo ne razumem zašto ne? Ja ne govorim o ženama koje nemaju mleko. Ako ništa drugo kao glumica bih volela da znam, psihološki, iz čega to ide, ako se već usudiš da optužiš nas koje smo želele i imale potrebu da dojimo svoju decu. Nisam imala dovoljno mleka za dve bebe. Ja sam moju decu i dojila i davala dohranu u isto vreme. Mogla sam da ih dojim do petog meseca i to je bilo to. Više nisam imala mleka - rekla je ona, pa je dodala:

 

SLOBODA MIĆALOVIĆ ISKRENO O DOJENJU
SLOBODA MIĆALOVIĆ ISKRENO O DOJENJU foto: Antonio Ahel/ATA Images

 

- Mi koje smo dojile hoćemo da razumemo žene koje neće da doje ili ne mogu da doje. Zato bi one nas osudile što smo dojile. Ne razumem zašto je žena ženi postala najveći neprijatelj? Ja imam ovo mišljenje, ti imaš svoje, žena koja neće da doji svoje mišljenje i niko nikoga tu ne treba da linčuje - zaključila je glumica.

 

Da podsetimo, Sloboda Mićalović i njen suprug glumac Vojin Ćetković godinama uživaju u skladnom braku iz kojeg su dobili dve ćerke, Veru i Milu.

 

ĆERKE SLOBODE MIĆALOVIĆ STASAVAJU U PRELEPE DEVOJČICE
ĆERKE SLOBODE MIĆALOVIĆ STASAVAJU U PRELEPE DEVOJČICE foto: Damir Dervišagić

 

Godinama su oni ćerke skrivali od pogleda javnosti, a tek skoro smo imali priliku da vidimo kako devojčice izgledaju. Mnogi kažu da su se podelile, pa jedna liči na mamu, a druga na tatu.

 

Bilo kako bilo, obe su izrasle u prelepe devojčice, pred kojima je tek život i koje tek treba sebe da pronađu u svetu koji za žene često nije lak. 

 

Bonus video:

Kako da dojenje bude prijatno i mami i bebi?

 

makonda-tracker