strašan kraj

"Skliznuo mi je debelom šapom ispod suknje": Prva žena koja je optužila glumica se ubila na dan kad je otkriveno SVE

0

Francuska glumica oduzela je sebi život u danu kada je emitovan dokumentarni film o svim užasima za koje je optužen poznati glumac

Emanuel Debever i Žerar Depardje u filmu 'Danton' (1982)
Emanuel Debever i Žerar Depardje u filmu "Danton" (1982)foto: Gaumont / TF1 Films Production / / AFP / Profimedia

Francuska glumica Emanuel Debever izvršila je samoubistvo u 61. godini, saopštio je francuski Nacionalni audiovizuelni institut.


Kako prenosi Agenzia Nova, glumica koja je bila jedna od prvih žena koje su optužile glumca Žerara Depardjea za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje oduzela je sebi život skokom u Senu 7. decembra.


Istog dana, TV program "Complement d'enquete" emitovao je u dokumentarcu "Žerar Depardje: Pad Ogra" detalje o istrazi protiv Depardjea.

Ko je Emanuel Debever?


Rođena je u Marseju 1963. godine, a "otkrivena" tokom osamdesetih godina prošlog veka, kada je dobila ulogu u seriji "Joëlle Mazart". Igrala je u više uspešnih serija i filmova, a pokazala se jednako talentovanom za komediju koliko i za dramu.

Bila je jedna od velikih mladih nada francuske glumice, ali se povukla iz javnosti i nije imala toliko uloga koliko je isprva delovalo da će dobijati.
Sa Žerarom Depardjeom je igrala u filmu "Danton" (1982), a 2019. godine Emauel je na Fejsbuku napisala da ju je čuveni glumac neprimereno dodirivao dok su se na setu zajedno vozili kočijom.


Čudovište je sebi dozvoljavalo da uživa tokom snimanja, maksimalno iskoristivši privatnost koju je imao u kočiji – otkrila je. – Skliznuo je svojom debelom šapom ispod moje suknje da bi me, njegovim rečima, "oraspoložio"... Ja nisam dopustila da se to dogodi.

Glumica je uz ovaj tekst objavila zajedničku fotografiju s Depardjeom.
Ovaj njen navod uključen je u novi dokumentarni film "Žerar Depardje: Pad Ogra", koji je emitovan 7. decembra, na dan kada je Emanuel Debever sebi oduzela život.

Isto ostvarenje otkrilo je i niz drugih optužbi na račun glumca, a francuski mediji ističu Debeverovu kao "jednu od prvih žena koje su optužile Depardjea".

 

Optužbe protiv Žerara Depardjea


Glumac, inače, negira da je počinio bilo šta od onoga za šta ga optužuju, a optužbi je mnogo. Francuska glumcia Šarlot Arnol je 2021. izjavila da ju je Depardje, inače prijatelj njene porodice, silovao dvaput 2018. godine, kada je imala 22 godine i borila se protiv anoreksije.

Glumac je pod formalnom istragom od 2022. godine, ali nije se našao iza rešetaka. U aprilu ove godine, istraživački portal Mediapart objavio je da je još 13 žena optužilo glumca za zlostavljanje u periodu između 2004. i 2022. godine. Jedna od njih bila je glumica Elen Daras, koja je u septembru podnela prijavu za seksualni napad koji se, tvrdi, dogodio tokom snimanja filma 2007. godine.


U pomenutom dokumentarnom filmu prikazan je i put Žerara Depardjea u Severnu Koreju 2018. godine i njegovi eksplicitni komentari sa seksualnom konotacijom u prisustvu jedne žene, kao i seksualizovanje devojčice koja jaše konja.


Svi smo pomalo krivi – rekao je za France 2 Mark Misonije, šef sindikata francuskih filmskih producenata. – Postojala je određena tolerancija, što je bila greška.

Glumica Anuk Grinber, koja poznate Depardjea decenijama, nedavno je izjavila za Elle da "svako ko je ikada radio s njim zna da on napada žene", kao i da ga niko nije osuđivao iz straha da bi mogao da ugrozi svoju karijeru.


Svi su mu dozvolili da bude čudovište – rekla je nedavno za radio France Inter i pozvala sve da prekinu s mostruoznošću.

 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Zašto je tako teško dokazati silovanje?

 

makonda-tracker