ranije optuživan za silovanje

Njihove ispovesti su JEZIVE: 13 žena optužilo slavnog glumca za uznemiravanje – a već je optužen za silovanje

0

Francuski glumac Žerar Depardje se suočava sa novim optužbama.

Žerar Depardje se već suočava sa optužbom za silovanje.
Žerar Depardje se već suočava sa optužbom za silovanje.foto: Love Paris / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kako navodi Meadipart, francuskog glumca Žerara Depardjea je 13 žena optužilo za neprimereno seksualno ponašanje.

 

Prema podacima iz dosija koje je objavio danas Meadipart, 74-godišnjak je "lovio" svoje žrtve tokom snimanja uključujući i snimanje "Marseille", Netfliksove kriminalističke drame. 

 

- On zvanično odbacuje sve optužbe koje bi mogle da potpadnu pod krivično delo - rekao je advokat, a prenosi Daily Mail. 

 

Ove optužbe se nadovezuju na raniju optužbu koju je protiv glumca podnela francuska glumica Šarlot Arnould (33) koja je izjavila da ju je glumac silovao u njenoj vili u Parizu. 

Ona se 2021. odrekla zakonskog prava na anonimnost, u znak protesta zbog istrage koja suviše dugo traje, nakon što je Depardje optužen za silovanje i seksualni napad.

 

Slučaj Šarlot Arnould trenutno prolazi kroz francuske sudove nakon što je pokušaj glumčevog advokata da poništi optužbe odbijen.

 

- Osim tužbe Šarlot Arnould, prikupili smo 13 iskaza žena koje kažu da su bile podvrgnute seksualno neprikladnom ponašanju ili ponudama slavnog glumca, različitog nivoa - navodi se u izveštaju Meadiparta. 

 

Dodaje se da su se slične scene dešavale, a žene koje su tužile glumca rade kao šminkerke, glumice ili ostali članovi ekipe.

 

- Potvrđuju da im je stavljao ruku na zadnjicu, između nogu, na bedra i stomak, i da su bile izložene opscenim seksualnim predlozima, a ponekad i upornom stenjanju - navodi se.

 

Nijedna od 13 novih prijava koje su podnete anonimno nije još službena kaznena prijava. Mediapart sugeriše da su se mnoge žrtve plašile da bi žalba mogla da izazove negativne reakcije i da bi mogle da koštaju posla. 

 

Kako se ističe, postoji jaz sa jedne strane mladih i nesugrnih žena na početku karijere i svetski poznatog glumca.

 

makonda-tracker