težak dan

Zasuli je neprijatnim pitanjima: Kejt Midlton na crvenom tepihu posle NAJVEĆEG SKANDALA otkad je znamo

3

Princeza od Velsa juče je imenovana kao jedna od dvoje članova kraljevske porodice s navodno "rasističkim" komentarima, a ona je istog dana imala dva javna i svečana pojavljivanja

Kejt Midlton i princ Vilijam ispred Albert hola
Kejt Midlton i princ Vilijam ispred Albert holafoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Princ VIlijam i Kejt Midlton juče su prisustvovali jednom svečanom događaju u Albert holu u Londonu, na dan kada je ime princeze od Velsa isplivalo – uz ime kralja Čarlsa III zbog navodnih rasističkih komentara.


Podsetimo, u Holandiji je iz prodaje povučena knjiga "Endgame" Omida Skobija, bliskog Megan Markl, jer je u ovom izdanju pomenuto da su Kejt Midlton i kralj Čarlsa brinuli koliko će tamna biti koža malog Arčija, sina princa Harija i bivše glumice.


Nakon što se na mrežama spekulisalo ko su ljudi u britanskoj kraljevskoj porodici s navodno rasističkim pogledima, voditelj Pirs Morgan rekao je u svojoj emisiji da su u pitanju kralj i princeza, uz napomenu da on ne veruje u to i da nema dokaza.

Princ Vilijam i Kejt Midlton istog dana su ugostili princezu Viktoriju od Švedske i njenog supruga, a uveče su prisustvovali tradicionalnoj dobrotvornoj večeri u Albert holu.

 

Kejt Midlton u javnosti posle optužbi

 

Čim su kročili pred foto-reportere, dobili su pitanja "Vaše kraljevsko visočanstvo, imate li komentar o knjizi Omida Skobija?" i "Jeste li gledali emisiju Pirsa Morgana?", a par jer reagovao u svom stilu – ignorisanjem.

1 / 5 Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Princ i princeza od Velsa prošetali su zajedno crvenim tepihom, kratko se držeći za ruke, nakon čega je prestolonaslednik britanskog trona položio dlan na leđa svoje supruge. Bili su nasmejani i prošli ćutke, ne odgovorivši ni na jedno pitanje novinara.


Članovi kraljevske porodice, inače, oduvek prate staro pravilo kraljice Elizabete II da se "nikada ne žali, nikada ne objašnjava". Zbog toga oni nikada ne komentarišu tračeve, niti se brane od brojnih javnih optužbi princa Harija i Megan Markl, vojvode i vojvotkinje od Saseksa.

 

Šta je rekao Pirs Morgan o "rasističkom skandalu"?

 

Podsetimo, voditelj Pirs Morgan rekao je glasno ono o čemu se pričalo na društvenim mrežama.

 

– Reći ću vam imena dvoje viših članova kraljevske porodice koji su imenovani u toj holandskoj verziji knjige jer, iskreno, ako Holanđani koji odlutaju u knjižaru mogu da je podignu i vide ova imena, onda i vi, Britanci – koji zapravo plaćate britansku kraljevsku porodicu – imate pravo da znate – rekao je Pirs Morgan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by People Magazine (@people)


– A onda možemo da imamo otvoreniju debatu o ovome jer ne verujem da je bilo ko u kraljevskoj porodici ikada imao rasistički komentar. I dok nema dokaza – neću verovati – kazao je.

 

– Ali sada možemo započeti proces otkrivanja da li su ikada izgovoreni, kakav je bio kontekst i je li uopšte postojala bilo kakva "rasna namera". Kao što sam rekao, ne verujem da ju je bilo – rekao je i saopštio: – Članovi kraljevske porodice koji su imenovani u ovoj knjizi su kralj Čarls i Ketrin, princeza od Velsa!

Ovu izjavu iz emisije voditelja prenosi New York Post, koji naglašava da ne može da potvrdi da su ovo imena koja su slučajno otkrivena.

 

BONUS VIDEO

Stare fotografije Kejt Midlton

 

makonda-tracker