zaista su prelepe

Kejt Midlton NIJE SMELA DA POMISLI na njih, danas ih OBOŽAVA! Megan Markl je ovim cipelama promenila tok mode u porodici

1

Dok Megan Markl nije krenula da ih nosi, članice britanske kraljevske porodice nisu smele ni da pogledaju ovakve cipele.

Megan Markl donela je inovaciju po pitanju mode u britansku kraljevsku porodicu
Megan Markl donela je inovaciju po pitanju mode u britansku kraljevsku porodicufoto: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Megan Markl započela je jednu modnu tradiciju,  koju je Kejt Midlton prihvatila, pa odmah za njom i Beatris i Judžin, pa Zara Tindal... O čemu je reč?

 

Naravno,  o cipelama s visokom potpeticom brenda Aquazzura!

 

Ovaj luksuzni italijanski brend cipela postao je omiljen među članicama kraljevske porodice, i to s dobrim razlogom.

 

Kada se Megan Markl verila s Harijem i zajedno se fotografisali tim povodom u novembru 2017. godine,  zaljubljenici u modu brzo su primetili izbor njenih cipela za tu priliku.

 

Model Matilde brenda Aquazzura bio je znatno drugačiji od tradicionalnog izbora obuće koji su inače imale žene britanske kraljevske porodice.

Nema sumnje da je velik uticaj na to imala pokojna kraljica Elizabeta II, koja je imala konzervativan pogled na obuću i jasan stav kada je u pitanju stil koji treba birati. Šuškalo se da je to što nije volela visoke štikle značilo da Kejt Midlton sme da ih nosi samo na onim događajima na kojima se kraljica nije pojavljivala.

 

Veridbene fotografije princa Harija i Megan Markl
Veridbene fotografije princa Harija i Megan Marklfoto: Alpha Photo / Alamy / Alamy / Profimedia

Dakle, Meganine "vereničke cipele" definitivno su bile nešto drugačije i veliki iskorak u odnosu na dotadašnje modne izbore.

 

Kejt je uskoro shvatila da bi Aquazzura cipele mogle da učine njen stil definitivno modernijim... Nije počela da nosi identične cipele kao Megan, ali je i sama rado prihvatila taj stil.

 

Kejt Midlton u junu 2023. godine u Aquazzura cipelama
Kejt Midlton u junu 2023. godine u Aquazzura cipelamafoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Naravno, poštujući u svemu tome pravila kraljevske porodice, a nepisano pravilo jeste da se potpuno otvorena obuća ne nosi, odnosno ona koja bi izložila gornji deo stopala.

 

Kraljica Leticija od Španije i kraljica Maksima od Holandije takođe obožavaju Aquazzira modele, kao i princeza Olimpija od Grčke, koja je od prošle godine ambasadorka ovog brenda.

 

 

 

Bonus video

Megan Markl i Hari na koncertu Kejti Peri​​​​​​​

 

makonda-tracker